banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Mir Kasım Ali İdam edildi- Mir Kasım Ali kimdir?

Bangladeş Cemaat-i İslami üyesi Mir Kasım Ali idam edildi Bangladeş'te laik Hasina hükümetinin kurduğu Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesince, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında yaşanan bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Partisi Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Mir Kasım Ali idam edildi.

Mir Kasım Ali’nin tutuklu bulunduğu Kashimpur Cezaevinden sorumlu Başkomiser Proshanto Kumar Banik tarafından, gazetecilere yapılan açıklamada, Ali'nin ailesiyle görüştükten sonra yerel saatle 22.30'da idam edildiğini belirtti. Başkent Dakka yakınlarındaki Kashimpur Cezaevinde tutulan Mir Kasım Ali’nin, af için devlet başkanına başvurmayı geçtiğimiz Cuma günü reddettiği ve idam öncesinde cezaevi çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

2 Kasım 2014'te bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan idama mahkum edilen Mir Kasım Ali, bir gencin kaçırılıp işkenceyle öldürülmesi dahil yöneltilen 8 farklı suçlama ile müvekkillerine karşı mahkemeye yalancı şahitler çıkarıldığını ifade etmiş, avukatları da karara karşı çıkmıştı. (İLKHA)

Mir Kasım Ali kimdir

Mir Quasem Ali (d 1952 - o 2016) 1971 Bangladeş bağımsızlık savaşı sırasında işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle Banglades savaş suçları komitesi tarafından 2 Kasım 2014 tarihinde idama çarptırılan Cemaat-i İslami lideri ve işadam Cemaat-i İslami'nin önemli finansörlerinden olmak ile de bilinir. Kendisine karşı olan 14 şuçlamadan 10'u kanıtlanmıştır, bunlardan ikisi; adam öldürme ve kaçırmadan, idam cezasına çarptırılmıştır. 30 Ağustos 2016 itibariyle idam kararı onanan Mir Quasem Ali, 03 Eylül 2016 tarihinde idam edilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.