banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri Balıklıgöl Viranşehir Urfa Haber ak parti

Esed Halep'te kara harekatı başlattı

Suriye ordusu Halep'in kuzeyine kara harekatı başlattı. Ordunun sabah saatlerinde harekete geçerek, militanların kontrolündeki mahallelere operasyon başlattığı belirtiliyor. 15 gündür süren yoğun çatışmaların ardından muhaliflerin Halep'ten geri çekildiği öne sürülüyor ama bu henüz doğrulanmadı.

AFP'ye konuşan Suriyeli bir güvenlik yetkilisi ordunun Selahaddin semtinin batısından doğusuna doğru ilerlediğini kaydetti. Böylelikle semtin ikiye bölünmesi hedefleniyor. Adı açıklanmayan yetkili, "Bazı bölgelerde direniş devam etse de, semtin kontrolünü ele geçirmek fazla uzun sürmeyecek" dedi.

Reuters haber ajansı da Suriye ordusunun muhaliflerin elinde bulunan Selahaddin mahallesine girdiğini duyurdu. Helikopterlerin üzerinde uçtuğu mahalledeki muhaliflerin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda, "tanklar girdi, ordu girdi" dedikleri ve mahallede kaos yaşandığı gelen haberler arasında.

Selahattin mahallesinde bulunan ve kendisini Ebu Ali olarak tanıtan bir muhalif komutan da Selahaddin mahallesine tankların girdiği bilgisini aldıklarını ancak iletişim olanaklarının yetersizliği dolayısıyla fazla bilgilerinin olmadığını söyledi

Lübnan'dan yayın yapan Hizbullah'a ait El Manar televizyonu, dün akşam saatlerinden itibaren Selehaddin'in Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurmuştu.

Reuters'e konuşan bir silahlı militan "Geri çekiliyoruz, buradan çıkıyoruz" dedi. Geçtiğimiz hafta semtte kurulan muhaliflere ait bazı kontrol noktalarının da boşaltıldığı belirtiliyor.

MUHALİFLER KISKAÇTA

Suriye ordusunun kentte çatışmaların başladığı günden bu yana yaptığı yığınağın dün tamamlandığı açıklanmıştı.

Bu süre zarfında ordu birlikleri kentin merkez bölgelerinin militanların kontrolüne geçmemesi için savunmada kalmış, muhaliflerin elindeki noktalara uçaklar, helikopterler ve topçular tarafından vurulmuştu.

Selehaddin bölgesinin düşmesi kentte sayıları 3 bine ulaşan muhaliflerin Türkiye'ye uzanan ikmal yollarının kapanması anlamına geliyor. Bu da isyancıların Suriye ordusu tarafından imha edilmesi gibi bir riski beraberinde getiriyor.

İnsan hakları örgütleri de çatışmalarda sivillerin yaşamlarını yitirmesinden endişe ediyor. Uluslararası Af Örgütü taraflara uluslararası insani kurallara uymaları gerektiği uyarısında bulundu.

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.