banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Arap Birliği onadı; Suriye'ye müdahale edin
Arap Birliği, Suriye'ye ekonomik ve siyasi yaptırım uygulama kararı alırken Suriye'nin Arap Birliği'ndeki temsilcilerinin Arap Birliği toplantılarına katılmasının askıya alındığını durdurdu. Suriye'deki Arap büyükelçileri geri çekme kararı alan Arap Birliği, Suriyeli muhalifleri geçiş döneminin belirlenmesi için üç gün içerisinde acil toplantıya çağırdı.

Arap Birliği adına alınan kararı açıklayan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani, Suriye ordusundan sivil halkı hedef alan saldırıları durdurmasını istedi.

Arap Birliği'nin söz konusu kararını değerlendiren Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, Arap Birliği'ndeki kararlardan iki tanesinin dış müdahaleye kapı açtığını, bölgeyi tehlikeye sürükleyeceğini söyledi. Mansur "Arap Birliği'nin kararları bölyeyi meçhule götürür" dedi.

Suriye tarafından yapılan resmi açıklamada, Arap Birliği'nin söz konusu kararının, Arap Birliği beyannamesine aykırı olduğu belirtildi. 

Suriye'nin Arap Birliği'ndeki temsilcisi Yusuf Ahmed, Arap Birliği'nin Amerika ve batılıların ajandasına boyun eğmekle suçladı. Yusuf Ahmed, Arap Birliği'ndeki bir üyenin toplantılara katılmasının askıya alınması kararının, dışişleri bakanları düzeyinde yapılan oturumun yeterli olmadığını söyledi.

Arap Birliği'nin Suriye'yle ilgili aldığı karara sadece Yemen, Irak ve Lübnan destek vermedi. Yemen ve Lübnan, karara karşı çıkarken Irak, çekimser kaldı. Geri kalan 18 devlet ise kararları destekledi.
isra haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.