Düğün Magandaları Şimdi Yandı! Artık taahhütname alınacak

Şanlıurfalıların en çok muzdarip olduğu konuların başında gelen düğün, nişan ve benzeri organizasyonlarda havaya ateş açılmasının engellenmesi İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Şanlıurfa dahil 81 ile genelge gönderildi.

Düğün Magandaları Şimdi Yandı! Artık taahhütname alınacak


İçişleri Bakanlığıdan 81 il valiliklerine gönderilen genelgede silah kullanılmayacağına dair organizasyon sahiplerinden taahhütname alınmasını istedi.

Bakanlık valiliklerden düğün, nişan gibi organizasyonlar öncesinde silah kullanılmayacağına dair organizasyon sahiplerinden taahhütname alınmasını istedi. Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri silahla havaya ateş edilmesine müdahalede bulunmazlarsa haklarında soruşturma açılacak. Silahı ile havaya ateş açan kamu personeli hakkında ise disiplin işlemi yapılacak. Bakanlık, düğün, nişan vb. organizasyonlarda bu hususlara dikkat edilmesi için valiliklere "genel emir" çıkarma talimatı verdi.