banner2
Cahiliye zamana,mekana bağlı değildir. Hz.Adem A.S.ile başlamış günümüze kadar gelmiş, Kıyametin kopacağı ana kadar devam edecektir.Yer yüzüne gönderilen tüm Peygamberler Cahiliye ile yüz leşmiş, insanlığı kurtarmak için büyük mücadeleler vermişler taki, insanlar Cahiliyeden kurtulsun.
Öyle ise Cahiliye nedir.? Cahiliye; bilmenin, filozof olmanın, Allame kesilmenin karşılığı değildir. inat, inkar, Israr ve İslam'ın getirdiği izale(yok) ettiği değişime karşı olmanın, direnişin kendisidir.
Cahiliye; Sadece İman,itkat sorunu değil, Gücü, sözde soylular, imtiyazlı sınıflarla egemenligi idare tutkusunu, itibar düşkünlüğnü, sahipolduğu konfor alanını terk etmeme sorunudur.
Geçmişte olduğu gibi. Hz.Adem A.S. çocukları Habil ile Kabil'in kan davaları ile, Hz.Lut A.S.kavminin habis Livata, zina sahneleri, açıklıkla, Hz.Yusuf A.S. kardeşleriyle, zindan hayatı yaşaması, yokluk, bolluk, ölçü tartıda hile, haksız kazancın tuccarlık zan edilmesi, Hz.Yunus A.S.kavminin Allaha şirk koşması
azaba uğramaları,Hz.Peygamber SAV.min Cahiliye döneminde peygamber olması, zina ile faiz ile putlarla, zulümle, Irkçılık soylulukla çetin bir mücadele vermesi Cahiliye sahneleridir.
Rabbimiz Buyurur; "Biz bir Peygamber göndermedik çekimseye azap edecek değiliz. İsra Süresi Ayet.15 sonu."Biz seni
Mujdeleyici ve uyarıcı olarak hak ile gönderdik. Her millet için mutlaka bir uyarıcı gönderdik. "Fatır S. Ayet.24.
Efendimiz SAV.de şöyle buyurur; "Kim Kabilecilik, ırkçılık, prongası yaparak veya kabiliyeciliğe, Irkçılığa destek vererek yoluny şaşırmış bir topluluğun bayrağı altında öldürülürse,onun ölümü Cahiliye ölümüdür.
Müslim imare 57."Ümmetimde Cahiliye adetleri nden kalma 4.Şey var ki,bunları terk edemezler.Bunlar;Asaleti ile övünme,Nesepleri kötüleme,Yıldızlarla yağmur isteme,bağıra,çağıra ölülere yas tutmadır."Müslim Cenaiz.29.Geçmişini bilmeyen, ibret almayan geleceğini inşa edemez.
Gecmişe göz attığımızda iyi
tablolar olduğu gibi,Cahiliye tabloları ile karşılaşırız.
Asrımızda hemde teknoloji asrında öyle Cahiliye tabloları var ki,geçmişin cahiliye tablolarına rahmet okutur. Bilimde,ilimde,sanatta,Astronomide,kimyada,Tıpta,Teknolojinin her çeşidinde, Şiirde, Edebiyatta, Eğitimin her dalında,Tarımın her kolunda, inşaat sektöründe, Ekonomi ala nında görünürde ilerleme rahatlama kaydelirken,bir tuşa basılarak binlerce çocuk, kadın, yaşlı,sivil birden hukuksuz bir şekilde katlediliyor,barınakları başlarına yıkılıyor cesetler günlerce enkaz altında kalıyorsa,Dünya seyirci kalıyor hesap bile verilmiyorsa bu tablo mimsiz medeniyetin Cahiliye tablosu değil mi?
Devlet eliyle teşviki ile insanları Fazize teşvik etmek medeni Cahiliye değil mi?Televizyon ekranlarında,insanı,nesli ruhen bozan,Aile yuvalarını söndüren, boşanmada sınır tanımayan hovardaca utanmadan zina sahnelerini pazarlayan, dokunulmayan çirkeflik tablolar Cahiliye dönemini hatırlatmıyor mu?Dünya sermayesinin %80nini elinde bulunduran karunların geriye kalanların köleliği Cahiliyenin zirvesi değil mi?
Şu ifade meramımı güzel anlatıyor.Polis hırsızı kovalıyor hırsız yakalanacağını anlayınca hemen Namaza duruyor polis el uzatınca hırsız avazı çıktığı kadar bağırıyor gelin ha gelin polis namaz kılmama müsaade etmiyor vay sahtekar.işin özü Adalet yoksa Cahiliye tablolarına zemin hazırlıyor demektir.
Milyonlarca insanın bir topa aşık olmaları nedir?Alemlerin Rabbi her türlü Cahilye tablolar tohumlarını ekenlere alkışlayanlara, destekleyenlere fırsat vermesin.Her adım başı güzellik salonları resmen açılmış akıl erdirmezmisiniz?...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.