Şanlıurfa Barosu, Bingöl'deki utanç davasına müdahil oldu
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baroları, Bingöl'de E.A.(16) adlı kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla 4 uzman çavuş hakkında başlatılan soruşturmaya müdahil olduklarını açıkladı.

Bölge baroları adına basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak; "Son günlerde ülke gündemine yoğun şekilde yansıyan, Bingöl İlinde meydana gelen çocuk mağdureye yönelik cinsel istismar ve hürriyeti tahdit suçu iddiasıyla alakalı olarak Bingöl İlinde bulunmaktayız.
Meydana gelen olayın vahameti, toplumda yaratmış olduğu infial, şüphelilerin kamu görevlisi olmaları ve baroların kamu hizmeti yürütmesinden doğan sorumluluğa istinaden bölge baroları olarak, söz konusu bu olayla ilgili Bingölde toplanan bölge baro başkan ve temsilcilerinin almış olduğu ortak karar neticesinde,
Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ve mağdur vekili ile görüşülerek söz konusu soruşturma dosyasına müdahillik talebinde bulunulmuştur. Bu karar ve talep doğrultusunda, söz konusu olayın sonuna kadar, yerelde Bingöl Barosu ve genelde de Bölge Baroları olarak takipçisi olunacak, mağdur ile ailesine hukuki, manevi destek sunulacaktır.
Soruşturma dosyasında gizlilik kararı alınmış olması nedeniyle şu an için dosya içeriği incelenememiş olup, dava açıldığı veya gizlilik kararı kaldırıldığı takdirde gerekli tüm incelemeler ivedi olarak yerine getirilecek ve gerekli adımlar atılarak kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi.