Türkiye’nin Su Geleceği Şanlıurfa’da Masaya Yatırılıyor
ŞANLIURFA – Harran Üniversitesi ve Su Tasarrufu ve Verimliliği Derneği (SUTAD) iş birliğiyle düzenlenen “Ulusal Su Planı Çerçevesinde Türkiye’de Suyun Sürdürülebilir Geleceği” paneli, 14 Mayıs 2026 Perşembe günü Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in katılımıyla düzenlenecek etkinlikte, Türkiye’nin su kaynaklarının korunması ve verimli kullanımı tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak.
Akademik Güç ve Stratejik Vizyon Bir Arada
Bölgesel kalkınma ve tarımsal sürdürülebilirlik konularında öncü bir rol üstlenen Harran Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu’nun bilimsel üretimi toplumsal faydaya dönüştürme vizyonu doğrultusunda bu kritik panele ev sahipliği yapıyor. Ulusal Su Planı’nın saha uygulamalarının değerlendirileceği panelde; tarımda su verimliliği, iklim değişikliği ve su-gıda-enerji bağı gibi stratejik başlıklar ele alınacak.
Sektörün Lider İsimleri Urfa’da Buluşuyor
SUTAD Genel Başkanı Uğur Büyükhatipoğlu, su yönetiminin artık teknik bir konudan öte stratejik bir mesele olduğunu vurgulayarak, akademik iş birliklerinin önemine dikkat çekti. GAPTAEM bünyesinde yapılacak panelin konuşmacıları arasında şu isimler yer alıyor:
-
Mehmet Akif Balta – DSİ Genel Müdürü
-
Afire Sever – Su Yönetimi Genel Müdürü
-
Uğur Büyükhatipoğlu – SUTAD Genel Başkanı
-
Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen – Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Panelin kapanış konuşmasını ise Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz gerçekleştirecek.
Etkinlik Detayları:
-
Tarih: 14 Mayıs 2026, Perşembe
-
Saat: 13:30
-
Yer: GAPTAEM Eğitim Merkezi, Şanlıurfa