IŞİD şimdi de Hizbullah'a saldırdı
IŞİD destekli Nusra Cephesi'nin yüzlerce üyesi Lübnan'a girip Hizbullah'a saldırdı. Hizbullah'a yakın kaynaklar 10 farklı üssün saldırı altında olduğunu bildirdi.

Suriye'nin kuzeyinde YPG ile çatışan IŞİD üyeleri ile onlara destek veren El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi güneyde Lübnan sınırında Hizbullah üyelerine karşı ağır saldırıya geçti.
IŞİD DESTEKLİ NUSRA CEPHESİ SALDIRIYA GEÇTİ
Hizbullaha yakın bir kaynak, IŞİD destekli Nusra Cephesi üyelerinin Suriye sınırını geçerek Şii Hizbullah grubuna ait 10 farklı üsse saldırdığını söyledi. Reutersa konuşan kaynak çatışmalara yüzlerce Nusra ve IŞİD üyesinin katıldığını belirtirken, saldırıda 16 Nusra üyesinin öldüğünü söyledi. Bekaa Vadisindeki Hizbullah üyelerinin de saldırıya uğrayan üslere yardıma gitti.
ESAD REJİMİNİN EN ÖNEMLİ MÜTTEFİKLERİNDEN
Lübnanlı Şii grup Hizbullah, Suriyedeki iç savaşta Esad rejiminin en önemli müttefiklerinden. İran tarafından da desteklenen Hizbullah, Suriyenin güneyindeki Lübnan kasabası Arsal ve civarını kontrol ediyor.
Ağustos ayında IŞİD ve Nusra üyeleri sınırdaki Arsal kasabasına baskın düzenleyip 32 Lübnan askerini rehin almıştı. Nusra tüm girişimlere rağmen 3 Lübnanlı asker rehineyi öldürmüştü.
Kaynak: Al Jazeera