Fakıbaba, yeşil alanda otel yapılmasına evet dedi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Fakıbaba, Esentepe'de ki yeşil alanda otel yapılmasına evet oyunu kullandı.

Fakıbaba, yeşil alanda otel yapılmasına evet dedi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Fakıbaba, Esentepe'de ki yeşil alanda otel yapılmasına evet oyunu kullandı.

Şanlıurfa'nın Esentepe mahallesinde mülkiyeti Hazineye ait olan 20 dönümlük arazinin satışının ardından mevcut alanın ne olacağı  sorusuna cevap verildi. 

Şanlıurfa'nın  imarlı arazide en değerli mevkii olan esentepede yapılması düşünülen özel okula izin verilmemesinin ardından mahallenin 20 dönümlük arazinin yeşil alan olarak kalması yönünde ki çabası boşa çıktı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Fakıbaba'nın ısrarla meclis gündemine getirdiği 20 dönümlük alanda otel yapılacak. Önceki gün Belediye meclis üyeleri ile görüşerek grup kararını alan Fakıbaba, uzun süre sonra başkanlık ettiği meclisten jet hızıyla yeşil alanın otel olarak değişimini meclisten geçirdi. 

10 yıldır Şanlıurfa Belediye başkanlığını yapan ancak bugüne kadar bir elin sayısı kadar meclise başkanlık eden Başkan Fakıbaba, uzun bir aradan sonra başkanlık ettiği Meclis toplantısında tüm ısrarlara rağmen imar değişiklik talebini yerine getirdi. Bir Milletvekilinin yakını tarafından yeşil alan olarak alınan 20 dönümlük arazinin otel olarak imarda değiştirilmesine en çok iki Meclis üyesini harekete geçirdi. Belediye Meclis üyeleri Mehmet Cafer ve Hilmi Kadayıfçı'nın muhalefet şehrini koydukları bugünkü oturumda oy çokluğu ile imar değşikliği kabul edildi. Başkan Fakıbaba, iki gündemi bulunan meclisi erkek bitirerek, Şanlıurfa hipodrumda koşulan at yarışını izlemek üzere Hipodruma gitti. 

Urfa Star