Şanlıurfa’da Eğitim Devrimi: Okul Öncesi Okullaşma Oranı %84’e Ulaştı!
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, BİGEP kapsamında yürütülen çalışmalarla okul öncesi eğitimde büyük bir sıçrama yaşandığını duyurdu. Daha önce %70 seviyelerinde olan okullaşma oranı, rekor bir artışla %84’e yükseldi.
Şanlıurfa Valiliği koordinesinde yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP), meyvelerini vermeye devam ediyor. Vali Hasan Şıldak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, şehrin eğitim altyapısında ve öğrenci kayıt oranlarında gelinen son noktayı kamuoyuyla paylaştı.
Kayıt Kampanyası ve Yatırımlar Sonuç Verdi
Vali Şıldak, okullaşma oranındaki bu başarının sadece fiziksel yatırımlarla değil, il genelinde başlatılan yoğun kayıt kampanyasıyla elde edildiğini vurguladı. Son üç eğitim-öğretim yılı içerisinde hayata geçirilen okul projeleri, okul öncesi eğitimin çehresini değiştirdi.
Yıllara Göre Yapılan Yatırım Tablosu: | Eğitim Dönemi | Yapılan Tesisler | | :--- | :--- | | 2023-2024 | 59 Ana Sınıfı | | 2024-2025 | 9 Anaokulu, 62 Ana Sınıfı, 89 Konteyner Ana Sınıfı | | 2025-2026 (İlk Yarı) | 10 Anaokulu, 41 Ana Sınıfı |
Yeni Hedef: %90’ın Üzeri
Eğitimin temelinin okul öncesinde atıldığını belirten Vali Şıldak, mevcut başarının bir durak değil, basamak olduğunu ifade etti. Şanlıurfa’daki hedeflerinin bu oranı kısa sürede %90’ın üzerine çıkarmak olduğunu kaydeden Şıldak, sürece katkı sunan Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere; kaymakamlara, eğitim yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür etti.
"Genç Kuşaklar Bizim Sorumluluğumuz"
Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa’nın genç nüfus potansiyeline dikkat çekerek, "Genç kuşaklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak hepimizin sorumluluğudur. Eğitim alanındaki kararlı çalışmalarımız artarak sürecek," mesajını verdi.
İ