Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
HARAM BELLİ HELAL BELLİ  
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2020-12-16 20:21:33

HARAM BELLİ HELAL BELLİ  

Mehmet CENGİZ

cengizhoca21@hotmail.com 16 Aralık 2020, 20:21

Helal Haramlar insan oğlunun yaşam tarzını düzenler. Ilahi literatürde, insan nefes alıp verirken, adım atarken, yerken konuşurken ve tüm yaşam tarzından sorumluluk alan,başı boş olmayan bir varlıktır.
Asrımızda helal ve haram olan her şeyi her kes biliyor. Bizler Müslümanlar olarak çoğu alanlarda Dinin emir ve yasak larına uymadığımız gibi, Dini kendimize uydurmaya çalışıyoruz. Gerek ülkemiz gerek Dünya bir hastalıkla boğuşuyor. Sorunlar o kadar çoğalmış ki ,Devletler Yönetimler hala kendilerini dev aynasında görüyorlar.
Yoksulluğu, adaletsizliği, adaletsiz paylaşımı kısacası köleliği örtmeye, karın doyurmayan laflarla kiralık kalemlerle, karayı beyaz, beyazı kara, gösteriyorlar. Ülkemizde fakirlik yok diyorlar. Buzdolabı, çamaşır makinası, Araba satışlarını AVM Kuyruklarını zenginlik sayıyorlar.
Kulelerde hayat sürenler, yere ayak basmayanlar korumalarla korunanlar, Milyarderler listesinde yer alanlar, Fakirlik Yoksullıktan ne anlar. Deve kuşu gibi kafayı kuma sokanlar etrafı göremiyorlar.
Haksız vergilerle,zamlarla, banka kredileri ile mazlum halk inlenirken,Görmeden görenler her şeyi gül gülistanlık gösteriyorlar. "İşçinin hakkını Alın teri kurumadan veriniz"
nebevi emir iken, Çalışanlara devede kulak zam pazarlığını yapmak,15 kişilik bir elit takımı na havale etmek, onları vicdan cüzdan arasında bırakmak sevindirici olmasa gerek. Yandaşa, İsrafa, Sermaye takımlarına kepçeyle, İşçiye, Emekliye, çalışana kaşıkla vermeyi reva görmek,adaletsizliktir günahtır vebaldir. Kul hakkına tecavüzdür.Yönetenler adil olmalıdır. Zam için el kaldıranlar kabul edenler,kabul etmeyenlerin maaşları aldığım maaşın 20,30 katı ise bunun neresinde adil paylaşım var? yersen...
Köle düzenlerinin akibeti hep budur. Böyle olma ya devam edecektir. Karın doyuran bereketli toprak iken, Onlarda ranta kurban gittiler. bu dar günde karun gibi zengin olanlar fakire el uzatmalıdırlar uzatanlarda var.
 "Komşusu açken tok yatan bizden değildir."
Nebevi emrin gereğide budur. Fakir Yakın da varken uzağada verilmez.Ülkemizde 20-30 Milyon insan karın tokluğuna sosyal yardımlarla yaşıyor.
Amerikalı siyah yahi boğazı sıkılırken nefes alamıyorum demişti ya, aynen onun gibi yığınlarla fakir fukara,gariban yoksulluktan, işsizlikten, aşsızlıktan, Eşssizlikten, nefes alamıyor. Yönetenlere Allah basiret versin. Doğruyu görmeyi nasip eylesin.
Yönetenler esnafa kira ve nakit yardımında bulunacakmış buda sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Bu yardımlar Siyaset malzemesi de yapılmamalıdır. Tüm günahlar belki Allah CC.tarafindan af edilir.
Kul hakkı ise asla Bu ilahi afette vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Hastalara acil şifalar versin .bu musibeti bir an önce insanlıktan def eylesin inşallah.. Haramları işlememek helal yolda çığır açmak hem yöneten hem de yönetilenlerin asli görevleridir.......
Vesselam.......

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.