Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
GAZZE'NİN ORUCU
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2024-03-12 07:22:31

GAZZE'NİN ORUCU

Mehmet CENGİZ

cengizhoca21@hotmail.com 12 Mart 2024, 07:22

Ramazan Ayının birinci gününde Teravih Namazlarımızı kıldık.Sahura kalktık, ilk iftarımızı açtık. Hepsini Allah kabul eylesin.
Sahurda soframızda belki 5.6 Çeşit sahurluk var. İftarımız sofrası daha zengin yiyecek, içeceklerin sayısı belki on çeşidi geçer. Ne kadar şükür etsek azdır. Allah huzurumuzu bozmasın.Tutulan Oruç bize Cihad şuurunu da versin. Paylaşmayıda başkasını düşünmeyi de nasip eylesin.
Başımızı koyacağımız evimiz var.Yataklarımız eskilerin yün veya pamuk, yada sünger, kat yatlar da kalanların bozulmuş yeni neslin yatakları belki kuş tüyünden her ne ise herkes ameline göre sevap alacaktır.
Bizler bu şekilde Oruç tutarken, bize misafir olan Orucu memnun etmeye çalışırken, iftarımızı Zemzemle, Hurma ile açarkken, birde mazlumların Gazzenin Oruçlularına bakalım?
Kahrolmamak elde değil.15 Asırlık İslam tarihinde Siyonist israilin mazlum Filistin halkına yaptıkları hiç görülmemiş, kerbelada, Moğolların istilasında, Nazi katliamlarında olanlar, Filistinde olanların zekatı bile değil, Tam bir vahşet, barbarlık, soykırım
Dünya da seyrediyor.
Amerikanın siyonist başı Tüm müslümanlarla alay ediyor. Timsah göz yaşları döküyor. Sivillerin, kadın, çocukların ölümlerini, açlıktan ölüme terk edilmelerini korumak için gazze sahilinde geçici bir liman açmaktan bahsediyor. Ne malum ki,bu liman
gazzenin tam işgal limanı olmasın.
Anlaşılan mazlum Filistin halkının kurtuluşu, tüm ölümlerin, işgalin, açlığın paşası Bidene kalmış ve bırakılmış.
57 İslam Ülkelerinin başında 57 Lider varken
Olanlar kanımıza dokunmuyor mu 5 Aylık katliam süresince halkta bir sorun yok. Ne varsa liderlerde Biden diyor ki,İsrail başındaki soykırımcı Netanyahu yaptıklarıyla israile zarar veriyor. Bu ne pişkinlik yapılan tüm katliamların, soykırımların faili, baş aktörü böyle diyor. Bu mübarek ayda Tüm şiddetiyle Filistinde katliam devam ediyor.
Filistinli bir kız Ailem 12 kişiydi hepsini öldürdüler bir tek ben kaldım evde yok, sofra sermekte yok. Allahım yokmu? Bu karanlık gecenin sabahı, aydınlığı, zalim, katil, işbirlikçilerin bir hesabı varsa, herşeye kadir Rabbimizinde bir hesabı vardır.
Bize şer görünen hayır, hayır görünen şer olabilir. Bu hal Rabbimizin tasarrufundadır. O, bilir biz bilemeyiz.
 aşlıkta Gazzenin Orucu derken, bir mukayese yapmak istedim.Elimizden bir şey gelmiyor. Bizim yanlı ekranlarmızda her gün Filistinde Şehit edilenlerin ölüm oranları gösterilir.
Şimdiye kadar israillilerden hiç mi öldürülen olmadı?
Kimse göstermiyor sanki, yasak konmuş, Gavurdan ölme öldürme bile olsa hiç bir Müslüman öldürmeden zevk almaz.
Husumetimiz Dünyada çifte standarlığadır Ramazan Ayına giriş yaparken, Bizim tuttuğumuz Oruç birde, evlerinden, edilmiş, aç, susuz, barınaksız, her gün, an, ölüm korkusu ile yaşam mücadelesini veren Gazzede bu şartlarda Oruç tutanların Orucu.
İbret almayı, tefekkür etmeyi aklı selim Müslümanlara, okuyuculara bırakıyorum.Bu mübarek Ramazan Ayı hürmetine Rabbimiz;Tüm insanlığı zalim,katil,işgalcı,soykırımcı yezit zihniyetli, kan emici zararlı mahluklardan Muhafaza eylelesin.Bunlara karşı birlik olmayı nasip eylesin.
Bu rahmet,bereket, af edilme Ayında Rabbimiz;Ölmüşlerimize rahmet,hastalara şifa, Dertlilere deva, borçlulara edalar nasip eylesin, Tutulan Oruçla, Okunan Kuranla uyanmamıza vesile olsun
Galip gelmek,zulümden kurtulma k için Gazzeli kardeşlerimize Rab bim göklerden Ebabil kuşlarını göndersin......
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.