Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
BÜYÜK MÜESSESE ZEKAT
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2024-03-03 21:56:30

BÜYÜK MÜESSESE ZEKAT

Mehmet CENGİZ

cengizhoca21@hotmail.com 03 Mart 2024, 21:56

Zekat;Artma,arıtma,temizlik anla mlarını taşır.İslam ülkelerindeki zenginler layıkıyla zekatlarını ver seler yer yüzünde fakir kalmaz.Zekat;zenginden alınıp fakire verilen
haktır. Zekat serveti temizler, bere ketlendirir. Zekatsız servet,fakirin fakirliginden daha beterdir.İslam Dini beş şey üzerine bina edilmiş bunlardan biride Zekattır.
Zekat Zenginle fakir arasında bir köprüdür sevginin, birlikte olmanın harcıdır.
Ebubekiri Sıddık döneminde "Namaz kalıpta Zekat vermeyenlerle harp ederim." Denmiştir. Zekat Yıl da bir sefer verilir. Zekat Nisaba malik zengine has bir ibadettir. Elinde 81 gr. Altın karşılığı bulunan zaruri ihtiyaçlar, borçlar düştükten sonra kalan 81 gr.Karşılığı veya daha fazla parası olan Zengin sayılır. Zekat vermesi Farzdır.
Zekat Anaya, Babaya, dedeye, Nineye, Kıza, oğluna verilmez. Kardeşe, damada, amcaya, teyzeye, halaya, Dayıya verilebilir.
Zekat;camiye, sözde hayır kurumlarına, derneğe, Okula, Hastahaneye, Medreseye verilmez Güvenilir Medresede okuyan ilim tahsil eden öğrencilere Zekat verilebilir.
Sosyal medya üzerinden zekat toplamak için yarışa girenlere Zekat verilmez. Zekat önce fakir akrabalara verilir. Zekat denilince sadece, para, Altın, Döviz Akla gelir
Toprak mahsullarının hepsinden 10.da bir 20 de 1 Öşür vermekte Farzdır.10 da birde icar edilmeyen Sulamaya para verilmeyen mülkünden olandır. 20 de 1 ise icar olan suyu paralı olandır. Her ikisinden de tahılın meyvenin, sebzenin cin sinsinden verilebileceği gibi değeri üzerinden parada muhtaca verilir.Masraflar düştükten sonra kalandan verilir.Velevki topraktan yıld a 3.4 ayrı değişik mahsul kaldırılır olsa hepsinden ayrı ayrı Öşür vermek icap eder.
Mezhepler arasında farklar olsada vermek sevap kazandırır mal bereketlenir.Zekat genellikle Ramazan ayında verilir. Zekatın fakire nakit verilmesi en afdalıdır.
Milyarderlerin zekatı nasıl verdiklerini merak ediyorum. Haram paranın zekatı da haramdır. Allah helal maldan, kazançtan Zekat vermeyi bizlere nasip etsin.
Zekat Ramazan Ayında Ramazan kolilerine veriliyorsa buda sakat bir ibadet şeklidir. Fakir ev kirasını,doğal gaz ve su faturalarını,Elektrik fatutakını ödeyemiyor. Temizlik maddeleri, ulaşım, seyahat, semt pazar alış varişleri zaruri ihtiyaç değil mi?
Okula giden çocuğu,torununa
harçlık ihtiyaç değilmi? Fakir bu ihtiyaçları ne ile karşılayacak, Keredi Kart borcunu nasıl verecek bunların hepsi nakitle ödenecek kalemler.Onun için Fakire Zekat, hayır hasenat yapacaksanız nakit veriniz. Zekatla ilgili çok Ayeti kerime var hadisler daha çok iki ayet meali iki hadis meali ile iktifa edelim.
Mevlamız buyurur; "O,kimseler Namazı kılarlar Zekatı verirler.Onlar Ahiretede kesin iman ederler." Lokman Süresi Ayet.4. "Onlar Zekâtı vermezler.Ahireti inkar edenlerde onlardır." Fussilet S.Ayet.7 Efendimiz SAV'De şöyle buyurur; "Veren El alan elden istündür."Buhari
Zekat."Malının Zekatını verdiğin zaman, üzerine gereken borcu (Fakirin sendeki hakkını ödemiş olursun."Tirmizi Zekat.2 Rabbim tesirini halk eylesin.Dikkat edilirs e ayetlerde Namaz kılarlar, Zekat verirler Ahirete inanırlar bile bile ibadetleri terk edenler Ahirete inanmama tehlikesi var.ünüm
Güzde bize sevap getirecek Amel; mal ile
can ile, Kalem ile, Dil ile Küfür oklarına karşı CİHAD etmektir. Küfürdetek millettir.Hepsi necaseti galizadır hafifi yoktur.
Zekât büyük bir müessese dir.Ne mutlu onlara ki, Helal yoldan mal kazanan hakkı ile Zekât verenlere selam olsun Sayıları artsın.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.