Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
DÜNYA İMTİHAN DÜNYASIDIR
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2024-05-05 20:55:27

DÜNYA İMTİHAN DÜNYASIDIR

Mehmet CENGİZ

cengizhoca21@hotmail.com 05 Mayıs 2024, 20:55

İnsanın Dünyaya gelişi 4.Merhaleden ibarettir.
Birinci merhale: Anne Karnıdır. Anne karnında iken, 4.Ay 20 gün sonra canlanır. Canlanmadan Anne karnında diktir. Canlanınca Anne karnında takla atar baş aşağı ayaklar yukardadı. Onun için
insana taklacı bile denmiş,
ikinci merhale: Dünyaya doğuştur Ağala yarak Dünyaya gelir. Çünkü Dünya çilelidir. Çocuktur, bebektir tüm ihtiyaçları Anne tarafından karşılanır çocuğun çocukluk dönemi tüm aile fertleri için bir gül misali herkes koklar kucağına alır.
Üçüncü merhale gençliktir; Gençlik insanın ilk baharıdır. Nefsin, Şeytanın, Şehvetin, Şöhretin en çok insanla uğraştığı merhale gençliktir. Helal Haramla boğuşur. Geçim derdi en büyük yüktür. Evlilik, çocukla uğraşmak Anne bababanın sevgisini kazanmak en büyük meşgaledir.
Genç helal dairede çalışır, Allah'a karşı kulluk görevini de yaparsa bu genç Dünyanın veziridir.Tam tersi şeytanın, sehvetin, kapitalizmin celp edici cilvelerine kapılırsa bu gençte Dünyanın en rezili olur. Dünya imtihan dünyasıdır. Gençlik için Asrımızda her adım başı mayınla döşelidir. Genç ayağını denk atmalı ifsat tufanına kapılmamalıdır.
Dördüncü merhale ise, ihtiyarlıktır.
İhtiyarlık kış gibidir. Simsiyah olan saç, sakal, bıyık kar gibi bembeyaz olmuştur. Bel bükülmüş, nefes daralmış, kulak işitme yetisi yarıya düşmüş, göz gözlükle iş görmeye başlamıştır. İhtiyar gençliği özler ancak gençlik geri gelmiyor. Hayvan severlerin çoğunun ana babasıda bakım evlerinde bunuda bilelim. İnsanın evreleri bunlarken, şeytanı geçercesine zalim, katil, Irkçı, Karun, hırsız, zinasever, Faiz haveslisi, kibirli, israfçı, kat yat sevdalısı yalancı iki yüzlü, Adaletsiz, uyduruk Din Muhibbi, Asimilasyoncu olabiliyor.
Dünya beşten büyüktür.doğru. Katil, isgalci, soykırımcı İsrail ve kel aynaklar kadar avaneleride Dünyadan büyüktür.
Kutsal mekanlar yok ediliyor. Yüzbinlerce Müslüman katlediliyor.Dünya sözde lide
erleri hep seyirci. ABD.devletleri savaşın ilk günlerinde hemen İsrailde soluğu aldı ben Yahudiyim dedi.İslam ülkelerinden bir liderin Filistine gittiğini görmedim. Bu İsrail kiminle savaşıyor anlamış değilim israilin savaşıda erkekçe değil,kalleşçe, ödlekçedir. Erkeksen Mücahit Hamasın, El kassamın karşısına çık, yokki O, yürek. Plan şu; Çocuk, kadın, yaşlı, sivilleri öldürelimki, Vatanı, Dini,Namusu,Mukadesatı için Cihad edenlere kin buğz,onlardan uzaklaşma olsun taktigidir.Top arkasında koşturulan milyonlarca genç yaşlı ile golcuları alkışlayan, son model, Telefon, tabletleri özendiren bir düzen kemirgenliginde gençlerin çekeği var.
Gelecek nesiller kredi, kredi kartı, borç, zam,aşırı haksız vergilerle aşırı derecede boğuşacak. İzmire uçak bileti kestim vergi 244 tl.
Pahalıliktan gençler evlenemiyor. Bir
taraftanda çeyiz, mobilyalar fuarlarda sergileniyor tam bir sömürgenlik taktiği.. boşanmalar zirve yapmış aile yuvaları dağılmış siyaset rozetini takan emek vermeden malı götürüyor.
Milyarderler her gün çoğalıyor. Altta kalanın canı çıksın. Zaman Ahir zamandır.Ağır
zamandır. Zulüm, ahir zaman fitnesi, Adaletsizlik, Ahlaksızlık, yalan, talan, yoksulluk, yolsuzluk isyan naraları, güvensizlik yeri yeri göğü inletiyor.
Bu imtihan dünyasında her Müslüman kendisini hesaba çekmeli, günahları bırakmalı,tevbei nasuh ile pişman olmalıdır.
Kısmet olursa yakın zamanda Hac yolculuğu başlayacaktır.
Bazı kardeşlerimiz eleştiriyor. paralar Filistine gönderilse, gücünüz varsa 6 Ayda İsraile binlerce gemi ile katil İsraile mal götüren gemiciklere bir la fınız olsun.Mekke Medine iman dolum tesisleridir.Mukaddes beldeldelerde mazlumlara dua etmek,inşallah birisinin mustecaptır. Onun için Hac umreyi hafife almayın. Kimsede iman ölçme aleti yoktur. Herkes ameli ile başbaşadır.Rabbim dünya imtihanını iyi amellerle geçirmeyi hepimize nasip eylesin.....
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.