Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
DEPREM
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2022-08-19 10:57:16

DEPREM

Mehmet CENGİZ

cengizhoca21@hotmail.com 19 Ağustos 2022, 10:57

Deprem yer sarsıntısıdır. Ilahi kelamda bu konu ile ilgili çok ayet var. Üzerinde yaşadığımız dünya yarılacak.
Alt üst hallaç pamuğu gibi olacak. İnsan oğlu ne oluyor diyecek.(Zilzal süresi 1-3) Bu sarsıntı kıyamet sahnesidir. Diğer yer sarsıntıları da bu tablonun nümuneleridir.
Depremler tabii afetlerdir.Ilahidir. Depremler yıkımdır, ölümdür çaresizliktir. Bilimsel olarak depremin etkisini aza indirmek için tedbirler önceden alınmalıdır. Bunun birinci şartı depreme da yanıklı binalar ve evlerdir.
Görünürde güzel binalar yapılıyor. Deprem sonrası enkaz ile çok ölümlerle karşılaşıyoruz. Nedeni üç beş kuruş fazla kazanmak için Çimento, Demir, işçilikten hırsızlık yapmaktır. Ceza ların caydırıcı olmamasıdır. Depremde ölenlerin şehitlik payı vardır. Deprem sonrası depremzedelerin çektikleri belki depremden daha acıdır.
Depremzederler üzerinden menfaat kapmak, Siyasete alet etmek depremzedelere en büyük hakarettir. Rab bim tüm insanlığı; depremlerden, hastalıklardan, sel felaketinden, yangınlardan, savaş depremlerinden, yokluk ve kıtlıktan muhafaza eylesin. Depremin başka bir çeşidi var ki, O; daha çetindir insan kaynaklıdır. Güçle orantısızdır. Hukuksuzdur.
Oda haksız savaş ve işgaldır.11 Yıldır Suriye de adı konulmamış bir savaş var depremden daha beter daha acı yüzbinlerce insan suçsuz olarak öldürülmüş, milyonlarca insan yerinden yurdundan olmuş,ul,y detim, yığınları birikmiş, aileler parçalanmış, kadim bir belde hırsızlarca talan edilmiş, bundan daha büyük depremmi olur.
10 yılönce zalim eset gidecek diye fetih süreleri okunmuş, zafer çığlıkları atılmış, hatta Emevi Camiinde Cuma Namazı kılınacakmış, bunca yıldır ne eset gitmiş, ne Cuma Namazı kılınmış, bunun yerine savaş depreminin şiddetiyle her gün Cenaze namazı kılınmış halen kılınıyor.
Savaşın başlamasında dış politikanız yanlıştır diyenler Esatçılıkla suçlanmış, Şam, Bağdat, Kudüs harap olduktan sonra pardon denilmiş Esatla barış elçisi aranmış, rotasında sağlam Sosyalist, ulusalcı Doğu Perinçek ve ekibi bulunmuş.
Bir soru; Suriye muhalefetini Esada karşı organize eden, eğiten, kış kırtan,maaşını veren kim?Savaş depremi bir tek Suriye de değil başta islâm beldele rinin çoğunda,en son Ukrayna ve az da olsa rusyanın mazlum halkları.Savaş dep teminde en çok kâr edenler silah tüccar ları ve uyuşturucu baronlarıdır.Yıllardır savaş çığırtkanlığı yapan,yazı yazan,man şet atan satılık kalemlerde savaşzedele rin suç ortaklarıdır.Vesselam.....
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.