60 Yıllık Hasret Sona Erdi: Hedibe Nine Köklerinin İzini Şanlıurfa'da Buldu
Balıkesir'de yaklaşık 60 yıldır yaşayan 81 yaşındaki Hedibe Nine, yıllardır merak ettiği aile geçmişini ve atalarının izini sürmek için doğup büyüdüğü topraklara, Şanlıurfa'ya geldi.
Kendi köklerini daha yakından tanımak ve aile büyüklerinden kalan izleri araştırmak isteyen Hedibe Nine, Şanlıurfa'ya ulaştıktan sonra sosyal medya aracılığıyla araştırmalar yaptı. Bu süreçte MERSAVİ Aşireti Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği'ne (MER-DER) ulaşan Hedibe Nine, derneğin desteğiyle aile geçmişine dair önemli bilgilere ulaştı.
Yapılan araştırmalar sonucunda Kızılburç Mahallesi'ndeki Kaya ailesiyle akrabalık bağları tespit edilen Hedibe Nine, daha sonra Beke ailesiyle bir araya gelerek yıllardır görmediği yakınlarıyla hasret giderdi. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, aile bireyleri uzun yılların ardından birbirlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
Yaşadığı sevinci dile getiren Hedibe Nine, "Rabbime şükürler olsun ki ailemi buldum." sözleriyle duygularını ifade etti.
MER-DER tarafından yürütülen araştırmaların ardından hazırlanan aile ve soy bilgilerini içeren dernek kitabı da Hedibe Nine'ye teslim edildi. Böylece hem aile geçmişine dair merak ettiği bilgilere ulaştı hem de köklerine ilişkin önemli bir kaynak edinmiş oldu.
Yıllar sonra gerçekleşen bu anlamlı kavuşma, aile bağlarının ve kültürel mirasın önemini bir kez daha gözler önüne sererken, Hedibe Nine de kendisine destek veren MER-DER yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek Balıkesir'e uğurlandı.