Uludere Baydemir'i ağlattı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Barış Dostluk ve Demokrasi" ödül töreninde, Uludere olayıyla ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
Veya E-Posta ile giriş yapın
En son haberleri, içerikleri ve güncellemeleri doğrudan gelen kutunuza almak için abonelik listemize katılın.
Diyarbakır Tabip Odası (DTO), 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yılki ''Barış Dostluk ve Demokrasi'' ödülünü, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 9'u asker 10 kişinin şehit olduğu kazada yaralı askerlere yardım eden Gülyazı köyündeki annelere verdi.
DTO'nun bu yılki, yaklaşık 8 ay önce Betonpınar üs bölgesinden Gülyazı köyüne gitmekte olan askerleri taşıyan minibüsün, Gülyazı köyü yakınlarında şarampole devrilmesi sonucu 9'u asker, biri geçici köy korucusu 10 kişinin şehit olduğu kazada olay yerine giderek kaza geçiren askerleri araç içinden çıkarıp hastanelere taşınmasında yardımcı olan Gülyazı köyündeki annelere verme kararı aldığı ''Barış Dostluk ve Demokrasi Ödülü'' töreni, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Törene, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Irak sınırındaki olayda hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları katıldı.
Haberin devamı ↓
reklam
Baydemir, törende yaptığı konuşmada, onurlu bir barışın tesisi için gerçeklerin mutlaka açığa kavuşturulması ve aydınlatılması gerektiğini söyledi.
''Kucaklaşmak, barışa gidebilmek, helalleşebilmek için mutlaka gerçekler ışığında adaletin tecelli etmesi gerekir'' diyen Baydemir, törene katılan annelerin yüreğindeki tek duygunun gerçeğin paylaşılması ve adaletin tecelli etmesi olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Irak sınırındaki olayda hayatını kaybeden 34 kişi ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi sırasında salonda duygulu anlar yaşandı.
Olayda yaşamını yitirenlerin anneleri ve Osman Baydemir gözyaşlarını tutamadı.
Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde 22 Ağustos 2012'de askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ile 1 köy korucusu şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı.
Nisan 10, 2026 0
Nisan 13, 2026 0
Nisan 11, 2026 0
Nisan 14, 2026 0
Nisan 11, 2026 0
Mart 21, 2026 0
Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Kuş, merakla beklenen "Özgür Düşünce, Özgür Toplum" kitabını...
Nisan 6, 2026 0
Yurdun dört bir yanında hissedilen pastırma sıcakları yerini dondurucu soğuklara...
Nisan 9, 2026 0
Otizm spektrum bozukluğunda erken tanının kritik rol oynadığını belirten Doç. Dr....
Nisan 15, 2026 0
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar öncülüğünde yürütülen...
Nisan 15, 2026 0
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye...
Mart 31, 2026 0
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturma...
Nisan 13, 2026 0
Mersin’de düzenlenen Türkiye Muaythai Şampiyonası’nda 71 kiloda ringe çıkan Akçakaleli...
Nisan 11, 2026 0
11 Nisan Dünya Parkinson Günü’nde konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. Ezgi Ayşe Çakır, hastalığın...