Şanlıurfa’da Kaçakçılıkla Mücadele: Milyonluk Operasyonda 2 Tutuklama
Şanlıurfa’da polisin düzenlediği kaçakçılık operasyonunda piyasa değeri 4 milyon lira olan gümrük kaçağı sigara ve tütün mamulleri ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçlarının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 7 Eylül 2026 tarihinde Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde durdurulan iki ayrı araçta arama yapıldı.
Gerçekleştirilen aramalarda, piyasa değerinin 4.000.000 TL olduğu değerlendirilen;
-
4.600 paket muhtelif markalarda gümrük kaçağı sigara,
-
3.850 paket ısıtılan tütün mamulü,
-
2.075 adet elektronik sigara ele geçirildi.
Operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından 7 Eylül 2026 günü sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet yetkilileri, suç ve suçlularla mücadelenin her alanda olduğu gibi kaçakçılık ve organize suçların önlenmesi kapsamında da azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.