Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kurucuk köyünde spor şov başlıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kurucuk köyünde spor şov başlıyor

Spor

Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı (SODES) tarafından desteklenen

“Çocuklar Oynadıkça Yarınlar Daha Umutlu Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan Kurucuk İlköğretim Okulu Oyun Parkı ve Futbol-Basketbol sahası düzenlenen bir törenle İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala tarafından hizmete açıldı.
Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’nın yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Aslıhan, Murat Süngü, Okul Müdürü İsa Aytış, Kurucuk İlköğretim Okulunun ilk mezunlarından Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ahmet Arslan, diğer taşımalı ilköğretim okullarının müdürleri, Ar-Ge birimi çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ile köy halkı katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, açılış konuşmalarıyla devam edildi.
İlk konuşmayı Kurucuk İlköğretim Okulu Müdürü İsa Aytış yaptı. Aytış, “ SODES projesi çerçevesinde okulumuzda yapımı tamamlanan Oyun Parkı ve Futbol-Basketbol Sahası açılışında sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyduk. Bu açılacak olan alanda yaklaşık 380 öğrencimiz daha iyi spor yapma ve oyun oynama fırsatı bulacaklar. Ben bu projede emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürüm Ahmet Pala olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise “ hakikaten bu yöre halkı her şeyin en güzeline layıktır. Bugün artık Allah’a binlerce hamd olsun ki başımızda, ben milletimin hizmetindeyim diyen bir Cumhurbaşkanı var, yine ben milletimin hizmetindeyim diyen bir Başbakanımız var, yine ben milletimin hizmetindeyim diyen bir Valimiz var, bana ne oluyor ki ben de milletimin hizmetindeyim demeyeyim. Evet, ben de diyorum. Ben de milletimin hizmetindeyim diyorum ve bu hizmete ölünceye kadar devam edeceğiz. Şanlıurfa insanı son derece cömert, kadirşinas, insancıl, sevecen, güler yüzlüdür. Şanlıurfa’ya atanırken hiçbir kaygı ve endişe duymadım, zira peygamberler diyarına gidiyorum. Manevi atmosferi yüksek bin şehre gidiyorum, ülkemin beldelerinden başka bir beldeye gidiyorum dedim. Hiç bir kaygı, sıkıntı duymadan gönül huzuru içerisinde bu şehre geldim, geldiğim günden beri de bütün arkadaşlarıma ulaşmaya çalışıyorum. Şu sözü vermiştim: Biz işe niyet hayır, akıbet hayır diye başladık. En ücra köşedeki okuluma gideceğim çocuklarımın başlarını okşayacağım ve her bir öğretmenime ayrı ayrı ulaşacağım, onların dertlerini dinleyeceğim, sorunlarını çözeceğim, dedim. İşte bugün de bu sözlerimin birini de gerçekleştirmiş oluyorum. İyi ki Kurucuk köyüne geldim.”dedi.
Kendisinden önce kürsüye gelerek, bu köyün topraklı evlerinde büyümüş, tozlu yollarında yürümüş, kısıtlı imkânlarla eğitimini tamamlamış ve akademisyen olarak bugünlere geldiğini dile getiren Doç.Dr. Ahmet Arslan’ın konuşmasından etkilendiğini, çok duygulandığını dile getiren Pala sözlerine şöyle devam etti:
“ Bakınız kırk yıl önce bu binada okuyan Allah’a hamd olsun bir öğrencimiz bugün Yardımcı Doçent olarak aramızda- bizimle bugünü paylaşmak üzere aramızda- bulunuyor. Bu son derece gurur verici bir şey. Ben çocuklarıma ve yavrularıma sesleniyorum: Sizlerden her biriniz, niçin yarının valisi, niçin yarının cumhurbaşkanı, başbakanı olmayacaksınız veya milli eğitim müdürü olmayacaksınız veya bir üniversitede akademisyen, öğretim görevlisi, profesör olmayasınız? Bunların gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yok, eğer isterseniz onları pekâlâ başarabilirsiniz.Öğretmenlerimizi, yönetici arkadaşlarımızı, Kurucuk köy halkımızı, şu güzel topluluğumuzu görüyorum. Damların üstünde bizi izleyen hanımefendileri görüyorum, bahçelerden bizleri dinleyen hanımefendileri görüyorum. Biz sizlerle bir veya beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yok, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Biz beraberiz, asla ayrımız gayrımız yok, biz hep meselelere insan odaklı bakıyoruz ve her şeye bu çerçeveden bakmaya devam edeceğiz. Zira insan Allah’ın yarattığı en mukaddes varlıktır. Bizim bir sloganımız var, bir sözümüz var : “İnsanın kendisi bizatihi mukaddestir ve her türlü iyi muameleye layıktır.” Biz yaşadığımız sürece bu prensipleri, bu ilkeleri sürdüreceğiz ve devam ettireceğiz. İnsana, insan olarak baktığınız zaman halledemeyeceğimiz hiçbir sorun yok, asla mezhep, ırk, bölge ve cinsiyet açısından bir farklılık ve ayrışmaya tabi tutmuyoruz insanları. Her biriniz bizim için çok kıymetlisiniz ve önemlisiniz. Bunu bir kere daha ifade ediyorum, her zaman söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Biz diyoruz ki okul, müdürü kadardır; eğer müdürde bir şey varsa okula yansıyor, eğer müdürde bir şey yoksa o da yansıyor. Öğretmenlerimiz bizim en güçlü halkamız, zira sınıftan içeri girdiğinde kapıyı kapattığında çocuklarımızla baş başa kalan, onları şekillendiren, yoğuran onlardır. Onun için bizim en güçlü halkamız onlardır. Evet, Bakanlığımızca sürdürülen yeniden yapılandırma çalışmaları doğrultusunda geleceğimiz daha güzel olacak. Ben sizlerin her birinizin dünyasına girmek isterim, sizleri tanımak isterim; ama bu zaman içinde olacak. Sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu oldum. Ben Şanlıurfa İl Milli Eğitim müdürü Ahmet Pala olarak sözümü yeniliyorum: Her türlü problemlerinizde, sorunlarınızda, meselelerinizde ben yanınızda olacağım. Kapım her birinize sonuna kadar açık olacak, Kurucuk köyü halkımıza açık olacak. Lütfen buyurun gelin değerli öğretmenlerim, sevgili öğrencilerim. Kapım sonuna kadar açık, her ne probleminiz varsa ben onun çözümü için uğraşacağım; zira problemin çözüm yeri hakikaten bizim Milli Eğitim Müdürlüğümüzdür. Her türlü sorun beni ilgilendiriyor, ben o sorunları çözmek zorundayım ve mecburiyetindeyim. Bu duygularla bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi ayrı ayrı yürekten kutluyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Kurucuk İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterileri ile okul tiyatro ekibince hazırlanan kısa oyunca izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Gösteriler sonunda yapımı tamamlanan “Oyun Parkı ve Futbol-Basketbol Sahası” yapımında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan’ a, Okul Müdürü İsa Aytiş tarafından birer plaket takdim edildi.
Plaket töreninin ardından, yapımı tamamlanan Oyun Parkı ve Futbol-Basketbol Sahasının açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve Kurucuk köyü halkı birlikte gerçekleştirdi.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.