Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Vahdettin Haindir Diyenler, Tarihçi Murat Bardakçı'yı dinlesin
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Vahdettin Haindir Diyenler, Tarihçi Murat Bardakçı'yı dinlesin

Siyaset

Yüz yıldır tartışılan bir konu! Vahdettin hain mi değil mi? kimi tarihçiler o günkü siyasi çekişmelere taraf olarak sultan vahdettini hain ilan edebiliyor. İşte ünlü tarihçi Murat Bardakçı tane tane konuyu anlattı: "Samsun yolculuğu DEVLETİN hazırladığı bir operasyondur."

Mustafa Kemal'i yüceltmek için Sultan Vahdettin'i hain diyerek yaftalayanlar ile Sultan Vahdettin'i yüceltmek için Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emeklerini hiçe sayanları görmezden gelelim. Murat Bardakçı'yı dinleyelim; "Samsun yolculuğu DEVLETİN hazırladığı bir operasyondur."

İşte Bardakçının 19 Mayıs 1919 yorumu:

Samsun Yolculuğu devletin hazırladığı bir operasyondur çok ciddi bir operasyondur. Kurtuluş hareketi, Kurmay operasyon ve en ince ayrıntısına kadar günden öncesinden hazırlanmış bütün detaylar belirlenmiş ve adım adım uygulanmıştır, hep bizde söylenen, İstanbul hukümetineden habersiz yola çıktığı... habersiz bu böyle bir şey yok Efendim 30 Nisan 1919'da Mustafa Kemal Paşa'nın 9. Ordu müfettişliğini tayini hakkında kararname çıkar!.. imzalayanlar Harbiye nazırı Şakir Paşa, sadrazam Damat Ferit Paşa ve Sultan Vahdettin ve bu kararname 5 Mayıs 1919'da resmi gazete yayınlandı.

Atatük samsuna çıkarken Yanında götüreceği herkesi listeye alır. yani 23 subay 25 er toplamda 48 tane asker, 6 tane at Var.l 3 tane otomobil.. Fakat o sırada Karadenizli işgal altında yani İstanbul'dan Samsun'a gitmek için İngiliz işgal kuvvetlerinden izin alması gerekiyor.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.