Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
MHP İl Başkanı Özyavuz'dan paket eleştirisi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

MHP İl Başkanı Özyavuz'dan paket eleştirisi

Siyaset

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Özyavuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu Demokratikleşme paketinin içerisinde yer alan bir çok maddenin PKK ve BDP’nin talepleri olduğunu söyledi.

Özyavuz yaptığı yazılı açıklamada, açıklanan demokratikleşme paketini analiz eden akademik, kariyerli insanların toplumu uyutmaya çalıştıklarını ifade etti. Kamu kurumlarında başörtü serbestliği maddesinin sadece PKK'nin taleplerinin üstünün örtülmesi için yapılan bir madde olduğunu savunan Başkan Özyavuz paketteki maddeleri değerlendirdi.
Özyavuz şunları kaydetti:
“Siyasi partiler kanunu'nu değiştiriliyor, devlet yardımı için yüzde 7 olan oran yüzde 3 çekiliyor. (BDP'nin işine yarayacak)
Tüzüklerde yer almak ve iki kişiden fazla olmamak kaydıyla partilere eş genel başkanlık sisteminin gelmesi (BDP eş başkanlık sistemi var yasalaşıyor)
TCK'da belirli harflerin kullanılmasından dolayı var olan cezanın kaldırılması bunlar x,w, Q harfleri (PKK ve BDP talepleri)
Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünün açılması (PKK ve BDP talebi)
Köy isimlerinin değiştirilmesi eski olduğu söylenen isimlerin tekrar kullanılması (PKK ve BDP talebi )
İlkokullardaki öğrenci andı uygulamasının kaldırılması (PKK ve BDP talebi)
Siyasi partilere üyelik engelinin kalkması terörden ve yüz kızartıcı suçlardan ceza alanların parti üyeliğinin önü açılıyor (PKK BDP talebi)
Mor gabriel Manastırı'nın arazisi iade ediliyor daha öncede 250 den fazla iade yapılmış (buda Ermenilerin talebi)
kamuda başa örtüsü kullanım kısıtlı olarak serbest bırakılması (hem de basit bir yönetmelik değişikliği ile) yukarıda saydığımız bölücü taleplerin üstünü örtmek için yüce dinimizin emri istismar edilmektedir. Her şey açıkça oradadır taktir yüce milletimizindir. “


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.