Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Karataş: Herkes özgürce anadil de kendini ifade edebilmelidir
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Karataş: Herkes özgürce anadil de kendini ifade edebilmelidir

Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği’ni (KURDİ-DER) ziyaret ederek Derneğin Şube Başkanı Osman İzgör’le sohbet etti. Partisinin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında ağırlanan Karataş, gündeme ilişkin fikir alış verişinde bulundu.

Anadil konusunun gündeme geldiği görüşmede Karataş, “Bir ırkın varlığı dilidir” diyerek Türkiye’de herkesin kendini ifade edebileceği dili kullanması gerektiğine ve bu anlamda demokrasinin işleyebileceğine vurgu yaptı.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Başkan Karataş, “Türkiye’de demokrasinin daha da işler hale gelebilmesi için anadilde eğitim veya bu alandaki ifade özgürlüğünü artık aşmamız gerekiyor. Sadece Kürt’ü için değil Zaza, Arap ve ülkemizde yaşayan diğer renklerin kendi güzelliğini gösterebilmesi ve yaşamını kültürüne göre devam ettirebilmesi için anadilin mutlak özgür kılınmasını şart olarak görüyorum. Bu anlamda da hukuk çerçevesinde bu alandaki tüm faaliyetleri sonuna kadar destekliyorum” dedi.

Sohbet ortamında geçen görüşmede derneğin eğitim çalışmaları hakkında da bilgi alan Karataş, Akademik Kürtçe’nin öğrencilere doğru bir şekilde aktarılması için verdikleri çabadan dolayı dernek yönetimini tebrik etti ve ziyaretin ardından dernekten ayrıldı.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.