Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(/images/news/3117.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
İyimaya; Anayasa Değişikliğini Halk İstiyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İyimaya; Anayasa Değişikliğini Halk İstiyor

Siyaset

AK Parti hükümeti "Anayasa Değişikliği ve Demokratik Açılım" konusunu halka anlatmaya devam ediyor.

Şanlıurfa AK Parti il teşkilatı tarafından düzenlenen "Anayasa Değişikliği ve Demokratik Açılım" konulu konferansı Cumartesi günü Öğretmenevi yanında bulunan eski nikah salonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti milletvekili Ahmet İyimaya verdi.

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti milletvekili Ahmet İyimaya'nın verdiği konferans saat 14:00'te başladı. Yaklaşık olarak bir buçuk saat süren konferansa AK Parti Şanlıurfa İl, İlçe Gençlik kolları, Kadın kolları ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı. Konferansta Adalet Komisyon başkanı İyimaya "Anayasa Değişikliği ve Demokratik Açılım"ı halkın istekleri doğrultusunda hazırladıklarını ve halkın tercihine sunduklarını ifade etti. İşte TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti milletvekili Ahmet İyimaya'nın konuşmasından bazı başlıklar;

Yunanlıların Büyük Aristo'sunun "ikinci Atina" dediği Urfa'da konuşurken iç dünyamda ki düşüncelerim kıpraşıyor. İslam motifleriyle döşenmiş, kültürleri kaynaştırmış, medeniyetlerin temelini oluşturmuş şehirde konuşurken bunlar uyarıcı oluyor bana.

Bu Urfa'ya ikinci gelişim oluyor. Urfa'yla ilgili bilgi edinmiştim. Ama insan gözleriyle görmeyince ne kadar okursa okusun yakından görmek gibi olmuyor. Demek ilmel yakini aynel yakine çevirmek lazım. Size medeniyetler tarihini ve kültürlerin buluşması ile bu güzel kardeşliğin nasıl bir arada yaşadığını anlatmak isterdim. Ama görev icabı Türkiye'nin içinde bulunan Anayasa ve değişikliği konusundaki gelişmeleri sizlere aktaracağım.

Anayasa bir milletin ekmeği, tuzu ve suyudur. Anayasayı halkın ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda tanzim etmeyen ülkelerde daima kriz çıkmış ve krizlerle boğuşmuşlar. 1960 yılında on yaşındaydım ve okula gitmiyordum. Yusuf amcanın iri radyosundan darbe olduğunu ve anayasanın değiştiği duyuyordum. Anayasanın ne olduğunu bilemezdim tabii. Nedir Anayasa?

Anayasa demek; güvenlik, adalet ve özgürlük ihtiyaçlarımızı anayasa düzenliyor. Devlet görevlileri ile Millet oturur toplumsal bir mutabakatla "akit" yapar. İşte anayasa budur.

Bakınız 1982 anayasasında önemli unsur devletti. Devletin yaşatılması için halk vardı.

Neden anayasa paketi ortaya çıktı?

1982'den bu yana gerek STK'lar ve gerekse halk tarafından çeşitli platformlarda anayasanın ihtiyaçlara cevap vermediği dile getirildi. Mevcut anayasanın değişmesi gerektiğini dile getirdiler. Biz AK Parti hükümeti olarak bu talep doğrultusunda bazı değişiklikler yapalım dedik. Anayasa değişikliği uzlaşma komisyonu kuralım dedik. Muhalefet "komisyona üye" vermediler. Bizim yaptığımız çalışmalara "muhalefet partileri üye" vermediler.

 Biz de bir çalışma yaptık. Yüce Meclise sunduk. Mecliste gerekli 367 oy çıkmadı ve 330 oyun üzerinde evet çıkınca anayasa değişikliği paketi sizlere havale edildi. Şimdi karar sizin!

Anayasa paketini kafamıza göre hazırlamadık

Bu anayasa değişiklik taslağını kendi kafamıza göre hazırlamadık. Şimdiye kadar değişen anayasalarımızı didik didik ettik, Avrupa Devletlerin anayasalarını inceledik, STK'ların görüşlerini ve taleplerini değerlendirdik. Devlet yönetiminde kriz çıkaran maddeleri inceledik ve tefekkür ederek böyle bir taslak meydana çıktı.

Yargı bağımsızlığı sona mı eriyor?

Haberlerde meclis çalışmalarını izlediniz; Muhalefet "uzlaşma yapmadınız" diyor. Ama uzlaşma teklifimizi ta baştan reddeden siz değimliydiniz? Slogan olarak" Yargı bağımsızlığı sona eriyor" diyorlar, peki hangi madde yargı bağımsızlığını sona erdiriyor? Diye soruyoruz, cevap yok!.

Bu anayasa değişikliği ile temel hak ve özgürlükleri genişletiyoruz. Anayasa mahkemesinin konumunu güçlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın AHİM'e gitmelerine gerek kalmayacak bir düzenleme yapıyoruz. İç hukuk yollarımızı genişletiyoruz. Sonra yasamada konusunda çıkacak sorunlara yine anayasa mahkemesi bakacak. Bu şekilde yargı da rahatlayacak. Bilakis yargı baskılara ve müdahalelere karşı güçlendirilecek. Dedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür; Teşkilat olarak Anayasa değişikliği konusunda halka neyi anlatacağız diye çalışmalarımızı yaparken, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet İyimaya'yı Şanlıurfa'ya davet ettik hem partili arkadaşlar olarak bilgilerinden faydalanmayı düşündük hem de halka açık olarak hazırladığımız konferansta, halkın birinci ağızdan "Anayasa paketini" anlattık dedi.

Konferanstan sonra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti milletvekili Ahmet İyimaya'ya bakır işlemeli kahve takımını hediye etti.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.