Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
HDP Urfa'da Adayını Geri Çekiyor! Çatıda kriz çözüldü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

HDP Urfa'da Adayını Geri Çekiyor! Çatıda kriz çözüldü

Siyaset

Şanlıurfa'da CHP, HDP, Demokrat Parti ve Saadet Partisinin desteğini ile yola çıkan çatı adayı Sabahattin Cevheri'ye son anda destek vermekten vazgerek kendi adayını çıkaran HDP geri adım attı. Krizin çözüldüğü ve HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hidayet Enmek'i geri çekeceği öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi ile Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri arasında yaşanan krizin çözüldüğü öğrenildi. Urfa'da büyük ittifakta kriz çözüldü!

31 Mart seçimleri için CHP, HDP, Demokrat Parti ve Saadet Partisinin desteğini alan Şanlıurfa eski Milletvekili Sabahattin Cevheri, Yüksek Seçim Kurulu'na Saadet Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulundu. Ancak daha önce Cevheri'yi destekleyeceğini ilan eden ve bu kapsamda Büyükşehir ile merkez ilçelerde aday çıkarmayacağı beklenen HDP de, sürpriz bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Hidayet Enmek'i, Karaköprü'de Rıdvan Yavuz'u, Haliliye'de Şerif Bendaş ve Eyyübiye'de ise Mahmut Memitanlı'yı belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Meclis üyesi aday listesi sıkıntı yaşanmasından dolayı HDP'nin aday gösterdiği belirtilirken, 'Çatı Adayı' olarak seçime girecek olan Sabahattin Cevheri'nin de HDP'nin adayları geri çekmemesi durumunda adaylıktan çekileceği belirtildi. Bu gelişmenin ardından taraflar arasında görüşmeler yapılarak, anlaşmanın sağlandığı öğrenildi. Alınan kulis bilgilerine göre; HDP, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını bugün geri çekecek ve Cevheri ile diğer merkez ilçe çatı adaylarına desteğini sürdürecek.
(Şanlıurfa Olay)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.