Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Esed: Keşke uçağı düşürmeseydik
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Esed: Keşke uçağı düşürmeseydik

Siyaset

Beşar Esad, Türk savaş uçağını Suriye havasahasında uçaksavar bataryası ile düşürdükleri ileri sürdü. Esed, 'keşke düşürmeseydik' ifadesini de kullandı.

Beşar Esad, Türk savaş uçağını Suriye havasahasında uçaksavar bataryası ile düşürdükleri ileri sürdü. Esed, 'keşke düşürmeseydik' ifadesini de kullandı. Suriye'nin eli kanlı lideri Esed, yaşanan olayların ardından ilk kez bir Türk gazeteciye konuştu. Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakırözer'e konuşan Esed, 'Türk savaş uçağını neden vurdunuz?' sorusuna "Savaş uçağı İsrail uçaklarının sürekli kullandığı hava koridorunu kullanıyordu. Radarlarımızda görmediğimiz ve bilgi verilmediği için de askerlerimiz düşürdü." cevabını verdi.
Uçağın Türkiye'ye ait olduğunu düştükten sonra öğrendiklerini ileri süren Esed, "Türk jetlerinin düşürülmesi emrini siz yada yönetiminiz mi verdi?" şeklindeki soruya da "Burada mantıklı sorular sorulması lazım. Suriye'nin bir Türk savaş uçağını düşürmekte ne menfaati olabilir" cevabını verdi.

Uçağı uluslararası hava sahasında düşürmüş olmaları halinde özür dilemekten çekinmeyeceklerini ileri süren Esed, "Yüzde yüz keşke düşürmeseydik diyorum" ifadesini kullandı.

Esed, Türkiye'de Genelkurmay Başkanı değiştikten sonra hükümetin kendileriyle ilişkiyi kestiklerini ileri sürerek, "Acil durumlarda arayacak bir Türk komutanın telefonu bile yok elimizde. İlişkiler kesilmneseydi sorunu büyümeden çözerdik" dedi.

Cenevre görüşmelerinde çıkan ortak metni değerlendiren Esad, "Suriye halkının kararına saygı vurgusu var. O da benim için yeterli" ifadesini kullandı.
Esad, "Koltuğu düşünmüş olsaydım Amerika’nın telkin ve talimatlarını yerine getirirdim. Petro-dolarların peşinden koşardım. Ama daha önemlisi ülkemde füze kalkanı kurmasına izin verirdim." şeklinde konuştu.
Kaynak: CUMHURİYET



Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.