Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Eğilmez İsviçre SRF televizyonuna ne konuştu?
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Eğilmez İsviçre SRF televizyonuna ne konuştu?

Siyaset

İsviçre SRF televizyonuna demeç veren AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Suriye olaylarını ve Türkiye’nin Suriye’ye bakışını anlattı.

AK Parti İl Başkanlığında İsviçre SRF (Swiss Raido and Television) televizyonu muhabiri Erwin Schmid’a güncel konular hakkında demeç veren AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir dedi.

 

Erwin Schmid; Suriye olaylarına parti olarak nasıl görüyorsunuz?

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Partimiz genel merkez düzeyinde görüşlerini kamuoyu ile paylaşıyor. Bizde bu noktada Suriye halkının haklı mücadelesini destekliyoruz. Yanındayız inanıyoruz ki bir an önce Suriye halkı bu zulümden kurtulur. Mübarek Ramazan ayı içerisinde daha fazla kan dökülmez. Yapılan bu katliamlar bir an önce sona erer.

 

Erwin Schmid; Kuzey Suriye’de PYD oluşumu var. Bu endişelendiriyor mu sizi?

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Bu konuda Türkiye olarak parti olarak herhangi bir endişemiz yok. Türkiye gerekli adımlarını bu noktada atıyor. Gerekli açıklamaları Dışişleri Bakanımız yaptı. Tabi şuanda Suriye’de bir kargaşa ortamı var. Bu kargaşa ortamında kimin ne olduğu ve ne yaptığı tam net değil. İnşallah bu olaylar sona erdiğinde bu tür konuların çoğunun anlamsız olduğu ortaya çıkacaktır.

 

Erwin Schmid; Suriye topraklarında Kuzey Irak’taki gibi terör kampları olur mu?

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Bu konu hakkında konuşmak çok erken olur. Daha öncede belirtik ülkemiz büyük bir ülke. Büyük bir devletiz, büyük devletin vermiş olduğu özgüvenle gerekli adımları atıyoruz. Bu anlamda ikinci bir kandil veya ikinci bir terörizme Türkiye fırsat vermeyecektir.

 

Erwin Schmid; Kürtler için daha özgürlükçü çalışmalar var mı?

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Türkiye ile diğer ülkeleri karıştırmamak lazım. Suriye ve Irak’ta yaşayan Kürtler daha çok bölgesel yaşam stili var. Ama Türkiye’de Kürtler ile Türkler etle tırnak gibi olmuşlar. Bin yıldır Türkiye’nin her tarafında Kürtler Türk yan yanadır, birliktedir. İstanbul’da bu böyledir, Ankara’da böyledir, İzmir’de böyledir. Bugün Kürtlerin en yoğun olarak yaşadığı yer İstanbul’dur. Bu nedenle Türkiye ile Irak ve Suriye’yi karıştırmamak gerekir. Türkiye zaten Kürt sorunu ile ilgili adımlar atıyor. Daha çok demokrasi için, daha demokratikleşmek için gerekli adımlar atıldı. Çok büyük adımlar atıldı bugüne kadar, bundan sonrada adımlar atılmaya devam edecektir. Ama otonom gibi bir bölgenin oluşacağına ben tahmin etmiyorum. Bu ne Türklerin ne de Kürlerin lehine olan bir durum değildir. Çünkü Türkler ile Kürtler bu coğrafyada bin yıldır beraber yaşıyorlar. Bu kardeşlik daha da perçinlenerek devam edecektir.

 

Erwin Schmid; son mesajınızı alabilirmiyim?

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Etnik kimlikler yüzyıllardır beraber yaşıyor. Şanlıurfa bunun en güzel örneğidir. Şanlıurfa’da Arap var, Kürt var, Türk var, Yezidi var, Hıristiyan var, Alevi var, Suni var ve hep bir arada kardeşçe yaşıyorlar. Bu kardeşliği bozmak istenler var. Bu bölge inanları oyuna gelmeyerek kardeşçe yaşamaya devam edeceklerdir.

 

 

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.