Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Belediyenin diktiği heykel, tepkiler üzerine kaldırıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Belediyenin diktiği heykel, tepkiler üzerine kaldırıldı

Siyaset

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye tarafından özgürlük meydanına dikilen şahmeranlı heykel, Çevre Gönüllüleri Derneğinin basın yoluyla haberleştirerek gösterdiği tepkiyi ilçe halkı da destekleyince, gece karanlığında kaldırıldı.

Kızıltepe Belediyesi, ilçedeki özgürlük meydanına, halk tarafından tarihçesi bilinmeyip ve belirtilmeyen, yılanlarla sarılmış büstü 5 gün önce dikmişti.

İlçede faaliyet yürüten Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar da, belediyenin diktiği yılan sembollü şahmeran heykelin, tarihçesinin halk tarafından bilinmediği ve ilçeye yakışmadığını belirterek, özellikle çocukların bu heykelden korktuğunu basın yoluyla haberleştirerek tepkisini dile getirmiş ve heykelin kaldırılmasını istemişti.

Yapılan haber ve verilen tepkiler halktan da destek görünce belediyenin, diktiği heykeli gece karanlığında kaldırdığı görüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, “Özgürlük Meydanından torunumla geçerken, torunum o manzarayı görünce, ‘Dede eve gidelim bu nedir beni yiyecek korkuyorum’ diyerek ağlamaya başladı. Belediyenin diktiği yılanlarla sarılmış bu heykelin ne anlam taşıdığını ve tarihçesi nedir hiç kimse bilmiyordu. Qoser halkına yakışmayan bir görüntüydü. Çocukları korkutmaktan başka bir işe yaramıyordu. Belediyenin haber sitesine girdim. Belki orada bu heykelle ilgili bilgi veya tarihçesi ile ilgili bilgi yayınlamış olabilir diye düşündüm. Oradan da bir şey göremedim. Bu Özgürlük Meydanı halkın meydanıdır. Özgürlüğe yakışır büst, heykel, resim, tabela ve afişler konulur. Halk bundan neşe alsın. Halk bundan sevgi, saygı tarihi hatırlatsın diyerek basın yoluyla tepkimi dile getirdim. Verdiğimiz tepkiler basına yansıyınca bazı vatandaşlar da Belediye Başkanlığına giderek tepkilerini dile getirdiler. Belediyeye gidenler ‘Çev-Gön başkanın bu tepkisinin yerinde olup ve bu heykelin bir an önce kaldırılmasını’ söylediler.” İfadelerini kullandı.

Gece karalığında belediye çalışanları tarafından heykelin kaldırıldığını belirten Çakar, “ Bu akşam karanlık bastıktan sonra halkın orada bulunmadığı bir zamanda, belediye elemanları, heykeli kaldırıp götürdüler. Tepkimizden sonra heykelin kaldırılması olumlu bir gelişme, ama belediye başkanları, yanımıza gelerek, ya da bizi çağırarak bununla ilgili duyarlılıktan dolayı bize teşekkür edip, ‘Gereğini yapacağız, heykeli kaldıracağız’ deselerdi daha iyi olmaz mıydı?” diye sordu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.