Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
BDPli kadınlardan tutuklular için açıklama
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

BDPli kadınlardan tutuklular için açıklama

Siyaset

BDP İl binası önünde toplanan BDP ve bazı sivil toplum örgütü temsilcisi yaklaşık 50 kadın, öğle saatlerinde basın açıklaması yaptı. Az sayıda erkeğin de destek verdiği kalabalık adına gazetecilere açıklama yapan BDP Kadın Meclisi Üyesi Fatma Doğan, partileri üzerinde kirli oyunlar oynandığını ifade ederek, BDP Kadın meclisimiz uyuşturucu kurbanı olmuş bir genç kızımızı bu bataklıktan kurtarmak için elini uzatmış ve bu kızı psikolojik tedavi alması için Diyarbakırdaki bir kadın sığınma merkezine götürülmüştür. Konu ile ilgili belgeler elimizde mevcuttur. Ancak operasyonun zamanlaması bakıldığında görülecektir ki; hükümet ve devlet yetkilileri tarafından yapılan iyimser açıklamaların hemen ertesinde yapılmış olması bizce manidardır dedi.

 

AKP iktidarının yine çözümsüzlük yüzünü gösterip gizli tanıklar adıyla komplo düzenleyerek BDP üyelerinin evlerinin basılarak gözaltına alındığını belirten Doğan, şöyle devam etti:

 

Bu arkadaşlarımız mahkeme sonunda siyasal bir kararla tutuklanarak cezaevine konmuşlardır. Biz kadınlar olarak sistemin kadın üzerinde yürüttüğü tecavüz kültürüne karşı her yönlü mücadelemize devam edeceğiz. Bu yönlü her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu sorun bir tartışma olmaktan çıkarak bir çözüm haline getirilmek isteniyorsa ve bu konuda sonuç olarak Türkiye siyasetinde yeni bir dönem başlatılmak isteniyorsa bu gibi kirli oyunlara son verilmesi ve BDP üzerindeki siyasal operasyonlara son verilmesi gerekmektedir. Biz özellikle Türkiyede demokratik güçlerin ve Kürt halkıyla, Türkiye halkının demokratik birlik içinde yaşamasını arzulayan kadınlar olarak arkadaşlarımız serbest kalana kadar her türden demokratik haklarımızı kullanarak her gün alanlarda eylem ve etkinliklerle arkadaşlarımızın yanında olacağız.

 

Alkışlarla son bulan açıklamanın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.