Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Baydemir elektrik kesintilerini TBMM'ye taşıdı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Baydemir elektrik kesintilerini TBMM'ye taşıdı

Siyaset

Hakların Demokratik Partisi Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Urfa elektrik kesintilerini TBMM'ye taşıdı.

 

 Baydemir, meclisteki mesaisine çiftçinin elektrik kesintileri ve elektrik borçlarına dair soru önergesi hazırlayarak başladı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Elektrik kesintilerinin çözümü için bakanlık tarafından ne tür önlemlerin alındığının sorulduğu önergede ayrıca tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçinin elektrik borçlarına karşılık bankalarca bloke edilmesinin yarattığı sıkıntılara da işaret edilerek sorunun çözümü konusunda bakanlığın yaklaşımlarına dair sorulara yer verildi.

- Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı olarak bugüne kadar Urfa’da yaşanan elektrik kesintilerinin yaşanmaması için hangi çalışmaları yaptınız?

- Seçim öncesi ve seçim döneminde Urfa’da elektrik sorunu olmayacak demenize rağmen Bakanlık olarak bugüne kadar bu sorunun çözülememesinin nedenleri nelerdir?

- Mayıs ayında tarım üreticilerine söz verilmesine rağmen neden hala tarımsal destekler verilmedi?

- Dicle EDAŞ’ın Bankalara başvurarak destekleme ödemelerine bloke koydurabilmesinin önü neden alınmamıştır?

- Borcu olmamasına rağmen Dicle EDAŞ’ın sırf sulama birliğinin borcu var gerekçesiyle tüm çiftçilerin ödemelerine bloke koyması keyfiyetinin sonlandırılması için girişiminiz olacak mı?

- Bakanlığınızca, mağdur olan çiftçilerimizin elektrik borçlarını ödeyebilmelerinin tek yolu olan üretimin devam edebilmesi için elektriklerinin kesilmemesi için herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

- Sulama birliklerinin borçlarının yeniden yapılandırılması ve ödemelerin kolaylaştırılması için hangi çalışmaları yaptınız? Hala devam eden sorunla ilgili acil bir eylem planınız var mı? 

- Bu sorunların kalıcı bir biçimde çözülebilmesinin yolu yeni enerji kaynakları ile daha ucuz enerji kaynakları yaratmaktadır. Doğaya uyumlu, sürdürülebilir ve yenilenebilir ucuz enerji kaynaklarının kullanımı için Urfa’da hangi çalışmaları yaptınız? 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.