Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
AK Parti ve MHP'den kamuda başörtüsü işbirliği!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

AK Parti ve MHP'den kamuda başörtüsü işbirliği!

Siyaset

Adalet ve Kalkınma Partisi, ilk genel ve yerel seçimde 'başörtülü milletvekili' ve 'başörtülü belediye başkanı'nın seçilebilmesi ve de Yükseköğretimde ve kamuda başörtülü çalışma yasağının kaldırılması için yeni bir anayasa paketi üzerinde çalışıyor.

AK Parti, yılbaşı sonrasında çok önemli bir adıma hazırlanıyor. TBMM Uzlaşma Komisyonu'nun yavaş ilerlemesi nedeniyle önemli ve acil gördüğü konuları mini paketler halinde TBMM Genel Kurulu gündemine getirecek!

Akşam'dan Ebru Toktar Çekiç'in haberine göre AK Parti, MHP ile işbirliği yaparak 'başörtülü seçilme yasağını' kaldırmak, öğretmenlik, yargıçlık ve emniyet görevlisi gibi bazı meslekler hariç olmak üzere kamuda başörtülü çalışma serbestisi getirmeyi planlıyor.

Kendisine yakın STK'ların desteğini almayı amaçlayan AK Parti, bu çerçevede kadınların seçilme, eğitim görme ve kamuda çalışma hakkı için ve de başörtüsü yasağının kaldırılması için ilk adım AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda atıldı.

İki rapor da TBMM Uzlaşma Komisyonu'na iletildi. AK Partili kurmaylar bu raporları büyüteç altına aldı.

 

Kaynak: Akşam

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.