Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'da Pekmez Yapımı Başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'da Pekmez Yapımı Başladı

Şanlıurfa

Geçmişte büyük bağlarıyla gündemde olan Şanlıurfa'da son dönemde azalmayla birlikte var olan bağlar için bağ bozum dönemi başladı.

Bu yıl bazı bölgeleri dolu vurmakla birlikte var olan bağlar için bağ bozum dönemi başladı.

Şanlıurfa'da bağ bozum dönemiyle birlikte ateş üzerindeki kazanlarda kaynatılarak üretilen edilen organik pekmezin yapımına başlandı.

Kış aylarında tüketilen üzüm pekmezi üretimini yapan Abdullah Toprakoğlu, ürettikleri pekmezlerin kış aylarında yaygın olarak tüketilen katkısız ve organik üzüm pekmezi olduğu için doğal enerji deposudur diyor.

Üzüm pekmezi yapımını da terif eden Abdullah Toprakoğlu, Toplanan üzümlerin hazırlanan havuzlarda ezdirilerek, önce şurup haline getirildiği aktardı. Toprakoğlu, "Daha sonra ateş üzerinde koyulan kazanlarda 7-8 saat boyunca ateşte kaynatarak pekmez haline dönüşüyor. Ürettiğimiz katkısız, doğal ve enerji deposu pekmezin Kilosu bu yıl 30 lira fiyat biçiyoruz. Meşhur urfa pekmezi, Urfa ve il dışından da rağbet görüyor. Özellikle soğuk kış aylarında yoğun tüketiliyor" dedi. 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.