Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfada bir ilk‏!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfada bir ilk‏!

Sağlık

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB ve Klinik Odyoloji Uzmanı Op.Dr. Ferhat KORKMAZ tarafından Canal Wall Down Timpanoplasti operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.


Kolesteatomlu kronik otit; sürekli kötü kokulu kulak akıntısı ve işitme kaybıyla ortaya çıkan kulak zarını, kulak kemikçiklerini ve beyinle komşu olan kulak kepçesinin arkasındaki mastoid kemiği eriten ve çeşitli kötü sonuçlara (menenjit, yüz felci, beyin absesi, şiddetli baş dönmesi) yol açabilen bir orta kulak hastalığıdır.

Kliniğimize sürekli kötü kokulu kulak akıntısı, işitme azlığı ve dış kulak yolunda dışardan da gözüken kitle şikayetleriyle başvuran Ahmet Şahin isimli hastanın yapılan muayane ve tetkikler sonrasında kolesteatomlu kronik otit tanısı konuldu. Kolesteatom dokusu orta kulakta yerleşik işitmeyi sağlayan kemikçiklere hasar vermiş, hastanın beyin zarına kadar ulaşmış, beyin toplar damarının üzerindeki kemik dokusunu eritmiş ve damar duvarına yapışmış; ayrıca orta kulak içinde seyir eden yüz sinirinin üzerindeki kemik kanal duvarının da eritip sinire temas etmişti.

Hastada 4 saat süren ve mikroskop altında gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kolesteatoma dokusu temizlenmiş ve işitme rekonstrüksiyonu yapılmıştır. Normal şartlarda bu tip hastalarda işitme korunması göz ardı edilerek hastalara radikal mastoidektomi yapılmaktadır. Canal Wall down timpanoplasti ameliyatı ile hastada hem kolesteatoma dokusu temizlendi hem de işitme rekonstrüksiyonu yapıldı.

Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği ve Hastane Yöneticiliğimizin destekleriyle her türlü ileri düzey kulak mikro cerrahisi hastanemizde yapılmaya başlanmış olup, daha önceden dış merkezlere sevk edilen bu hastaların mağduriyetleri de giderilmiştir.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.