Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
ÇÜ'den Akut hastalığına çare olabilecek çalışma
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

ÇÜ'den Akut hastalığına çare olabilecek çalışma

Sağlık

Çukurova Üniversitesinde sürdürülen Ağır Akut solunum sıkıntısının tedavisi çalışmasında sağlanan başarı hastalar için umut oldu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş ile ekibinin Ağır Akut solunum sıkıntısı sendromunda mezenkim kök hücreleri uygulaması konusunda çalışma yürüttüğü bildirildi.

Uygulama ile çoğu zaman ölümle sonuçlanan Ağır Akut solunum sıkıntısı sendromunda hastanın yeniden hayata tutunmasının sağlanacağı belirtiliyor. 59’uncu Türkiye Milli Pediatri Kongresinde henüz deney aşamasında olmasına rağmen ödül alan çalışmanın ilerisi için umut verdiği kaydedildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Yıldızdaş, Ağır Akut solunum sıkıntısı sendromunda hastanın hayatta kalma şansının son derece düşük olduğunu, şuan ki mevcut tedavilerinin yetmediğini daha ileri tedavi yöntemlerinin gerekli olduğunu vurguladı.

Yıldızdaş, yaptıkları mezenkim kök hücreleri uygulaması ile akciğerlerde düzelme sağladıklarını vurgularken çalışmanın hayvanlar üzerinde olumlu sonuçlandığını ve deney aşamasında olduğunu ileriki dönemlerde ise daha olumlu sonuçlar almayı hedeflediklerinin altını çizdi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.