Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Çatışmalardan kalan boş kovanlar çocuklara harçlık oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Çatışmalardan kalan boş kovanlar çocuklara harçlık oldu

Sağlık

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık'ta ilan edildikten 10 gün sonra kaldırılan sokağa çıkma yasağını fırsat bilen çocuklar, polis ile PKK'liler arasında çıkan çatışmalardan arta kalan boş kovanları toplayarak harçlıklarını çıkarmaya çalışıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, 10 günlük sürede yaşanan çatışmalarda meydana gelen tahribatlar da gün yüzüne çıkarken, yasağın kaldırılmasını fırsat bilen çocuklar çatışmalardan geriye kalan boş kovanları hurdacılara satarak haçlıklarını çıkarıyor.

PKK’lilerin Sur’da kazdıkları hendekler ve kurdukları barikatlar arasında hayata gülümsemeye çalışan çocukların hiçbir şey olmamış gibi oynadıkları görüldü.

Yaşanan çatışmalar sonrasında yerden boş kovan toplayan çocukların yüzlerindeki tebessümler objektifleri yansıdı. Yaşanan çatışmalara rağmen, hendek ve barikatların arasında oynadıkları oyunlarla hayata gülümsemeye, büyüklerine ders vermeye çalışan çocuklar, dayatılan tüm olumsuzluklara rağmen, hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor.

Bazı çocukların buldukları boş pet şişe ve kovalara doldurduklarıi boş kovanları, haçlıklarını çıkarmak için hurdacılara satmaları dikkatlerden kaçmadı.

‘Savaş olduğu için paramız yok’

Topladıkları kovanlarla harçlıklarını sağladıklarını söyleyen çocuklar, “Ailemizin durumu iyi değil. Savaş olduğu için paramız yok. Biz de harçlığımızı kurşunlardan çıkarıyoruz.” dedi.  (Emrah Deniz/ M. Sıddık Bilge-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.