Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bingöl Belediyesi'nden 'Baca Temizliği' uyarısı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bingöl Belediyesi'nden 'Baca Temizliği' uyarısı

Sağlık

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, yaklaşan kış öncesi baca yangınlarına ve zehirlenme vakalarına karşı halkın baca temizliğine dikkat etmeleri gerektiği ifade edildi.

Bingöl Belediyesi’nden ‘Baca Temizliği’ uyarısı yapılırken, özellikle kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20’sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı belirtildi. Kış aylarının yaklaşması nedeniyle, ısınma amaçlı kullanılan soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda halkın duyarlı olması istendi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, havaların soğuması ile birlikte ev ve işyerlerinde ısınma amacıyla yakılacak soba ve kaloriferlerin bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerektiği ifade edildi. Açıklamada, özellikle soba kullananların, bacadan sızacak gazlar nedeniyle yaşanabilecek bir facianın ve baca yangınlarının önlenmesi başta olmak üzere, şehrin havasının kirlenmemesi ve daha ekonomik olarak ısınmaları için kış gelmeden önce bacalarını mutlaka temizletmeleri gerektiği belirtildi.

Mutfak, aspiratör ve bacalarda biriken dumanın yangın tehlikesi oluşturduğu vurgulanan açıklamada, “Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi halinde, sobalı evlerde baca tepmelerine bağlı meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir. Özellikle karlı ve rüzgârlı havada meydana gelen zehirlenme vakaları birçok insanın ölümüne yol açıyor. Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi oluşur. Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması riskleri azaltacaktır. Kamuoyunu bilgilendirir, saygılar sunarız.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.