Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/2-27270ab9.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Vali köylüyle bir araya geldi Besi OSB'de anlaştılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Vali köylüyle bir araya geldi Besi OSB'de anlaştılar

Magazin

Şanlıurfa Organize Besi Bölgesi’nde, bölge köylüleri ile kooperatif arasında yaşanan sıkıntı Vali Celalettin Güvenç’in araya girmesiyle tatlıya bağlandı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Abdullah Şıldır, Çalışkanlar Köyü Muhtarı Cuma Kılıç, Keberli Köyü Muhtarı Muhittin Kılıç ile köylüler bir araya gelerek, barış ve huzur ortamının tesis edilmesinin ardından birlikte yemek yediler.

Burada bir açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, bölgede kamulaştırma ve tahsislerin yapıldığını ve bu yıl Organize Besi Bölgesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katkılarıyla yatırım programına aldırdıklarını ifade ederek, “Türkiye’de Besi Organize olarak yatırım programına alınan tek bir yer var oda Şanlıurfa Besi Organize Sanayi Bölgesidir. 1 buçuk milyon TL’de yatırım ödeneği ayrılmıştır. Bu gün burada çalışmalara başlıyoruz. Buradaki köylülerimizin de razı olması gerekiyordu. Çalışkanlar, Keberli ve Güneş Köyümüzle görüştük anlaştık, uzlaştık, köylülerimizden de kooperatife üye aldık. İnşallah bu gün temeli atıp başlatıyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Muhtarımıza, köylülerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Burayla Şanlıurfa Bölgeye örnek bir Besi Organize Sanayi bölgesi kazandığı gibi hali hazırda mağaralardaki kötü görüntüde ortadan kalkacak. 500 mağaramızı boşaltacağız ve orayı da turizme açacağız. Çok yönlü bir proje Şanlıurfa’ya hayırlı olsun. Şanlıurfa’nın geleceğine önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Besi Organize Sanayi Bölge olarak yatırım programına alınan ilin Şanlıurfa olduğunu belirterek; “Bölge adına önemli bir yatırımdır. Bölgenin hassasiyetlerini dikkate alarak bir adım atmamız gerekiyordu. Sayın Valimizin öncülüğünde ve ilgili kurum amirlerimiz ile muhtarlarımızın katkılarıyla buradaki köylü vatandaşlarımızı mağdur etmeden onları da bu yatırıma ortak etmek suretiyle son derece önemli bir adım attık. Şanlıurfa olarak sorunlarımızı konuşarak çözdük buna uygun bir yemekte buluştuk” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Abdullah Şıldır, Vali Güvenç’in çok büyük emeklerinin geçtiğini belirterek, “uzlaşmada çok büyük katkıları oldu. Sayın bakanımız Faruk çelik’in çok büyük emeği geçti. Hepsine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Çalışkanlar Köyü Muhtarı Cuma Kılıç ise, Vali Güvenç ve kurum amirlerinin katkılarıyla, 8 yıldır çözülemeyen bu konuyu çözdükleri için teşekkür etti.

2004 yılında yer seçimi ve tahsisi ile kamulaştırmaları yapılan bölge daha sonra burada bulunan köylülerinin mera yerinin besi organizeye devriyle ilgili mahkemeye başvurmasıyla süreç devam etmiş geçtiğimiz günlerde mahkemenin Organize Besi Bölgesinin lehine karar vermesiyle sona ermişti. Bölgede bulunan köylüler ile Şanlıurfa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında Organize Besi Bölgesi yapılmasına yönelik yaşanan sıkıntı nedeniyle Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç önce Çalışkanlar ve Keberli Köylerine giderek burada köylüleri dinlemiş ve daha sonra da kooperatifle görüşerek konunun tatlıya bağlanması için çalışmalar yapmıştı.



Vali Güvenç’in girişimleri ile taraflar arasındaki sıkıntı yapılan protokol ile sona erdi. Köylerde hayvancılığın devam etmesi için protokol gereği Çalışkanlar Köyünden 3 ve Keberli Köyünden de iki adet hayvancılık yapılması için üyelik tahsis edilecek ve aynı zamanda Organize Besi Bölgesinin inşaatında köylerden 30 gencin istihdamı sağlanacak.

5 bin kişinin istihdamının sağlanacağı Organize Besi Bölgesi, 853 hektarlık alanda 532 işletme ve 106 bin 400 büyükbaş hayvan kapasitesi ile bölgenin hayvancılık merkezi halini alacak.

Öte yandan tarafların bir araya geldiği yemeğe Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Halil Ateş, Proje Koordinatörü Mehmet Emin Özçınar katıldı. 
www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.