Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
PTT, Bediüzzaman Said Nursi'li posta pulu bastırdı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

PTT, Bediüzzaman Said Nursi'li posta pulu bastırdı

Kültür Sanat

Geçmiş zamanda islami tebliğ yaptığı için Risal-i Nurların yasaklandığı ve müelifi Bedizzaman Saidi Nursi'nin mahkemelerde ceza aldığı ve cezaevlerinde çile çektiği dönemden Devlet kurumu olan PTT'nin Bediüzzaman Said Nursi Hatıra Pulu bastığı bir döneme gelindi.

-İstanbulda 1-3 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu ardından Bediüzzaman Said Nursi Hatıra Pulu bastırıldı. 

Konu ile ilgili Risale Haber'e konuşan İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı ve Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, sempozyumla ilgili bir broşür hazırladıklarını söyledi. Broşürde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanının mesajlarının yanında sempozyumda sunulan tebliğlerden özet yazılar bulunduğunu belirten Yüce, broşürü devletin bütün kademelerine, sivil toplum kuruluşlarına göndereceklerini, zarfın üzerine de özel olarak hazırlattıkları pulu yapıştıracaklarını açıkladı.

Uhuvvet Risalesi de eklenecek

Yüce broşürün yanında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan Uhuvvet Risalesi'nin de hediye edeceklerini ifade etti.

5 bin adet basıldı

5 bin adet basılan pulun üzerinde Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu afişi yer alıyor. Afiş'te Bediüzzaman Said Nursi'nin fotoğrafının yanında "Kur'an ve Sünnet Rehberliğinde Bir İman Hizmeti Müsbet Hareket" ifadesi dikkat çekiyor. 

Kemal Benek / RİSALEHABER


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.