Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesi için İmam Bakır ve Eyyüpkentte toplandılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesi için İmam Bakır ve Eyyüpkentte toplandılar

Kültür Sanat

Şanlıurfa Valiliği ile Elbirliği Derneği'nin işbirliğiyle, kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla her hafta bir mahallede gerçekleştirilen toplantıların iki ve üçüncüsü gerçekleşti.

"Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" sloganlı projede, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Barosundan uzmanlar alanlarına göre kadına şiddetin etkilerini vatandaşlara anlatıyor.


Bu hafta ikinci program İmam Bakır Mahallesi Gül Muhammed Camisinde, üçüncüsü ise Eyyüpkent Mahallesi Eyyüpkent cami yanında Vali yardımcısı Ramazan Seçilmiş’in katılımları ile gerçekleşti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ




İmam Bakır Mahallesi Gül Muhammed Camisindeki programa Sağlık Müdürlüğü Tuba Tayfun ve psikolog Sever Beşaltı, Şanlıurfa Baro’dan Songül Yükalan ve Müftülükten Esma Özdemir katılırken, Eyyüpkent Mahallesi Eyyüpkent cami yanında gerçekleştirilen programa İstanbul Baro’dan Av. Yasemin Güllüoğlu, Psikolog Mehmet Mehmet Nuri Akat ve

Müftülük’ten Esma Özdemir katılarak konularında vatandaşı bilgilendirdiler.



Her iki programda yaklaşık 600 kişiye hitap ettiklerini belirten Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Handan Karataş; “Valilik ile birlikte ortak bir proje yürütüyoruz. Projemiz 'sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır.' Bu projede, İl Müftülüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Baromuz olmak üzere üç iştirakçimiz var. Çok güzel geçiyor. Programımız erkeklere yönelik olarak yapılması planlanırken, yaklaşık yarısını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Konuşmaların ardından erkeklere yönelik anket çalışması yapıyoruz. Çok ilginç veriler elimize geliyor” dedi.



Özel İdare’de Meclisi ziyaret ederek projeyi İl Genel Meclis Üyelerine de anlatan Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Başkanı Handan Karataş; “Meclis Üyelerine ‘Sağlıklı Kadın Sağlıklı Annedir. Sağlıklı Toplum İçin Şiddete Hayır’ adlı projemizi anlattım. Meclis üyeleri çok memnun oldular” diyerek, İlçe ve köylerde bu projenin uygulanması gerektiğini bazı meclis üyeleri ifade ettiğini belirtti.
www.balikligol.com






Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.