Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bitlis'in tarihi yerleri yok olmaya yüz tutuyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bitlis'in tarihi yerleri yok olmaya yüz tutuyor

Kültür Sanat

​Bitlis'in adeta yok olmaya mahkûm edilmiş tarihi yerleri, görenlerin içini burkuyor.

Yetkililerin kayıtsız ve duyarsızlığından dolayı yok olmaya terk edilmiş medeniyetlerin beşiği olan Bitlis’in tarihi yerleri, görenlerin içini burkuyor.

Bitlis’in tarihi köprüleri, külliye ve medreseleri, kervansaray ve tarihi evleri yok edilmeye terk edilmiş durumda. Rus işgalinin yaşandığı dönemde dahi tarihi yerleri bu kadar tahrip edilmeyen Bitlis, her geçen gün geçmişinden soyutlanıyor.

Duhan ile Başhan Kervansarayı, Şeyh Garip ile Hacı Hasan Türbesi, Yusufiye Medresesi ve Evsel Ağa Köprüsü basta olmak üzere onlarca tarihi yer adeta kendilerine uzanacak bir eli bekliyor.

Tarih kokan kentte, son zamanlarda tarihi yapılar üzerinde yapılan betonlaşma nedeniyle kentin tarihi yapısı yok edildi.

Betonlaşmaya izin verilmeyen yapılar ise bir bir yıkılarak yok oldu. Yaşanan duruma halkın tepki göstermesine, mahalle muhtarlarının konuyu defalarca basın yoluyla gündeme taşımalarına rağmen Valilik, Belediye ve Kültür Müdürlüğü başta olmak üzere yetkililer herhangi bir girişimde bulunmuş değil.

Bitlis’in tarihi yapıları sadece seçim zamanlarda meydanlarda dinlendirilen seçim malzemesi haline gelirken halk, şehrin tarihine sahip çıkılmasını istiyor. (Şükrü Tontaş- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.