Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa Bir Alimini Daha Kaybetti! Molla Mahyeddin Alagöz Vefat Etti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa Bir Alimini Daha Kaybetti! Molla Mahyeddin Alagöz Vefat Etti

Gündem

Şanlıurfa'nın önemli din bilginlerinden biri olan Molla Mahyeddin Alagöz (87) bu gece vefat etti. Peki, Molla Mahyeddin Alagöz kimdir?

Bu gece vefat eden Molla Mahyeddin Alagöz'un Cenazesi 20 Mayıs 2020 Çarşamba saat 11.00'da Bediüzzaman mezarlığı camisinde kılınacak olan namazın ardından Bediüzzaman aile mezarlığına defnedlecektir. Sadettin Alagöz'ün ağabeyi, Harran Üniversitesinde görevli Şemsettin Alagöz'ün babası,Sabri Bulut, Mehmet Demir, Hüseyin Portakalcı, Mehmet Salih Demir, Abdullah Lale ve Ziya Karadağ'ın kayınpederi olan Molla Mahyeddin Alagöz taziye yapılmayacak. Koronavirüs dolayısıyla taziyelerin yapılmasının yasak olması nedeniyle ailesi taziyeleri iletişim araçlarıyla kabul edeceği öğrenildi.

Balikligol.com ailesi olarak merhum Hoca Mahyeddin Alagöz'e Allahtan rahmet dilerken, Yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun..

Molla Mahyeddin Alagöz kimdir?
1933 yılında Urfa Merkez Başören köyünde doğdu. Urfa'nın değerli büyük Alimlerindendir.Kur'an-ı Kerim dersini küçük yaşta babasından öğrendi.İlim tahsilini yapmak üzere 12 yaşında Urfa'ya geldi.Zamanın büyük Alimlerinden Molla A.Hamid efendi,Buluntu hoca ve Urfa müftüsü Eyyüb Sabri Anık'tan dersler aldı.Ancak asıl tahsilini zamanın medresesi olan Gümrükhanı'nda Molla A.Hamid hoca'dan Arapça,Fıkıh,Kelam,Tefsir,Akaid, Mantık, Hadis, Siyer, sarf ve Nahiv derslerini almış ve Rızvaniye camisinde düzenlenen törenle zamanın müftüsü Eyyüb Sabri Anık ve hocası A.Hamid efendi kendisine icazet vermiştir. Kendisi de birçok kişiye Arapça, Sarf ve Nahiv dersleri vermiştir. Merkeze bağlı birçok köyde Fahri imamlık yapmış 1967 yılında resmi olarak merkez Abdulvahid tekkesi camiinde göreve başlamıştır.1969 yılından 1996 yılına kadar 27 yıl Hacı Yadigar camiinde görev yapmış ve emekliye ayrılmıştır.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.