Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Silvan'da kadınlara 'Peygambere bağlılık' anlatıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Silvan'da kadınlara 'Peygambere bağlılık' anlatıldı

Gündem

​Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik "Hz. Muhammed'i Anma ve Peygamber'e Bağlılık" programı düzenlendi.

Silvan Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik “Hz. Muhammed'i Anma ve Peygamber'e Bağlılık” programında konuşan ilçe müftüsü Hüseyin Özdemir, Peygamberimize gösterilen saygının nedenleri ve kökenleri üzerinde düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

Silvan Kültür Merkezinde düzenlenen programa yoğun ilgi dikkat çekerken kimileri program boyunca ayakta kaldı.

Kur'an Kursu öğreticilerinden Hatice Baran’ın Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Silvan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir kürsüye gelerek salondakilere hitap etti.

Millet olarak İslam'a bağlı olan insanımızın, Hz. Muhammed’e sevgisini bulunduğu her ortamda gösterdiğini söyleyen Özdemir dilimize, elimize, duygularımıza yansıyan bu sevginin iyi bir anma aracı olduğunu fakat hepimizin bunun ötesine geçerek Peygamberimize gösterilen saygının nedenleri ve kökenleri üzerinde düşünmesi gerektiğini ifade etti. 

Özdemir, Peygamberimizi anmadan daha önemli olan hususun O'nu anlamak olduğunun söyledi. Peygamber'in müzekki (eğitmen), muallim (öğretmen), beşir (müjdeleyici) ve nezir (uyarıcı) özellikleri üzerinde duran Müftü Özdemir, bütün bu özellikleriyle Hz. Muhammed’in en kötü durumda bulunan bir toplumu yeryüzünün gıptayla bakılan ve izlenen örnek bir nesli haline getirişini somut örnekler etrafında anlattı. 

Müftü Özdemir, konuşmasının sonunda, “Bugünün Müslümanları O örnek şahsiyetin, insan hidayetine odaklı ve dışlayıcı olmayan, kucaklayıcı yönünü dikkate alarak hareket etmeleri başarı için vazgeçilmezdir. Peygambere olan sevginin Allah sevgisiyle birlikte anlaşılması, maddi ve manevi olarak hayatımızda bulunan hiçbir şeyin bu iki sevgi ve bu uğurda gösterilen çabanın önüne geçmemesi gerekir.” diyerek ayetler, hadisler ve yaşanmışlardan örnekler verdi.

Silvan Kur'an Kursları İlahi Grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerin ardından Kur'an Kursu öğreticilerinden Müncide Medeni tarafından katılımcılara kısa bir sohbet yapıldı. 

Programa dağıtılan ikramın ardından sona erdi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.