Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şifre; "gelin çorba ısmarlayayım"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şifre; "gelin çorba ısmarlayayım"

Gündem

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e düzenlenen silahlı saldırı olayına ilişkin çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Erhan Şenyuva, saldırı olaylarıyla ilgili mahkemede ifade verdi.

Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili aranan ve şehir merkezinde bir evde yakalanan Erhan Şenyuva, dün gece çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Şenyuva mahkemedeki ifadesinde saldırılarla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

“Ali Kılıçgedik ve Ali Bozan ‘gelin çorba ısmarlayayım’ diye şifre belirledi”

Şenyuva savunmasında, “Yayladere’den çıktığımızda Ali Kılıçgedik bize gözcülük etmek için önden gidiyordu. Bizim bulunduğumuz aracın yakıtı azaldı. Kervansaray bölgesinde yakıt almamız gerekiyordu. Buraya varmadan önce bir buluşma noktasında Ali Kılıçgedik ve Ali Bozan ‘gelin çorba ısmarlayayım’ diye şifre belirledi. Ali arayıp şifreyi söylediğinde yolun temiz olduğunu anlayacaktık. Ali yola çıktıktan yarım saat sonra arayıp gelin çorba içireyim dedi. Buraya vardık yakıt ve ihtiyaçları giderdikten sonra tekrar yola çıktık. Bu esnada amcamın oğlu beni ısrarla aradı, cevap vermeyince beni ara diye mesaj attı. Geri aradığımda Bingöl’de BDP’liler ile Hizbullah arasında çatışma çıktığını söyledi. Bende olayı öğren dedim. Daha sonra Ali Bozan’a 19-20 günlük yürüyüş mesafesini araçla getirdik bundan sonra 3 saatlik yol var yürümelerini istedim. Daha sonra amcam oğlu tekrar aradı. Emniyet müdürünü vurduklarını söylediler aracı durdurdum götürmeyeceğimi söyledim. Ali Bozan bir şey olmaz Ali önden gidiyor bir şey olursa arar dedi. Bir müddet sonra Ali mesaj atarak Genç Köprüsü girişinde 2 askeri aracın durduğunu söyledi. Ali Bozan’ın ısrarıyla yola devam ettim.” dedi.

“PKK’liler silahlarının kırma kolunu çekti, daha sonra polisler ateş açtı”

Genç Köprüsü’ne vardıklarında yolda uygulama olduğunu ve aracı durdurduğunu belirten Şenyuva, “İki polis geldi biri cama yaklaşarak kimliğimi istedi. Bunlar özel hareket polisleriydi ve yüzlerinde kar maskesi vardı. Kimliğimi verdim. Diğer polis arkadakileri sordu, Ali Bozan inşaat işçileri dedi. Polis inin deyince, Ali Bozan arka koltuktaki örgüt mensuplarına Kürtçe teslim olalım dedi, onlar da olmaz dedi. Araçtan inerken arka koltuktaki örgüt mensubu silahın kırma kolunu çekti, daha sonra polisler ateş açtı. Ben polislerin arasından Bingöl istikametine gelen araçların içine attım kendimi. Polis herkes yere yatsın dedi bende bunların arasına yattım. Çatışma 10-15 dakika sürdü. Daha sonra Genç ilçesine doğru gittim. Kimliğim poliste, telefonum ise Ali Bozan’da kaldı. Genç ilçesine girdiğimde Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olmayı düşündüm ancak korkudan teslim olmaktan vazgeçtim. Bingöl merkeze gelmeden önce kırsalda kaldım. Yaşam malzemelerini ise civar köylerden temin ettim. Hastalandığım için Bingöl’e geldim ve bir evde 5 gün kaldım. Bu esnada ev sahibine özel numaradan bir arama geldiğini, özel numaradan arayan beni evden çıkarmamı istedi. Bu esnada dışarıda bulunan polisler teslim ol çağrısı yaptı.” diyerek ifadesine devam etti.

“Ali Kılıçgedik ve Ali Bozan’ı arkadaş çevremden dolayı tanıyorum”

Şenyuva, “Bu eylemi Genç ilçesine giderken amcamın oğlundan öğrendim. O gün il merkezine hiç girmedim. O gün saat 13.30’dan itibaren hep il dışındaydım. Yayladere’den gelerek oradan Doğum Hastanesine, oradan Kervansaraya, oradan da Genç ilçesine köy yollarını kullanarak geçtim. Bingöl İl merkezinde yapılan eylemi kim ne amaçla gerçekleştirdi bilmiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Ali Kılıçgedik ve Ali Bozan’ı arkadaş çevremden dolayı tanıyorum. Şehir merkezine kesinlikle girmedik. PKK terör örgütüyle hiçbir bağım yoktur. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Savunmanın ardından Mahkeme heyeti; kuvvetli suç şüphelerinin mevcut olmasından ve bugüne kadar firar olup kendi rızasıyla teslim olmadığından Şenyuva’nın tutuklanmasına karar verdi.

9 Ekim günü Bingöl kent merkezinde, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili tutuklananların sayısı 3`e çıkmış oldu. (İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.