Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa'dan Anadolu Ateşi'ne tepki
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan Anadolu Ateşi'ne tepki

Gündem

?Bir dans grubunun Şanlıurfa'da düzenleyeceği etkinliğe büyükşehir belediyesi ile bazı ilçe belediyelerinin destek vermesine tepki gösteren Araştırmacı Yazar Emin Güneş, "Peygamberlerin ve Evliyaların şehrinde dans toplulukları için yer olmamalıdır." dedi.

Dün Şanlıurfa’da düzenlenen ‘İslam Geleneğinde Toplum ve Mekân’ seminerinin ardından İslami hassasiyet sahibi bazı katılımcılar bir dans grubunun kentte düzenleyeceği programa büyükşehir belediyesi ile bazı ilçe belediyelerinin destek vermesine tepki gösterdi. Program sonunda Araştırmacı Yazar Emin Güneş, “Peygamberlerin ve Evliyaların şehrinde dans toplulukları için yer olmamalıdır.” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bir dans grubunun Şanlıurfa’da yapmayı planladığı etkinliğin kentte asılan duyuru afişlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve Şanlıurfa Ticaret Odasının logosunun bulunması ‘ahlaksızlığa destek’ olarak görülürken söz konusu belediyeler ise programa destek vermediklerini iddia etti.

Daha önce yapılan görüşmelerde bazı STK temsilcileri, konuyla ilgili tepkilerini yetkililere ilettiği ancak bu konuda herhangi bir girişimin yapılmadığı belirtildi.

Dün, düzenlenen ‘İslam Geleneğinde Toplum ve Mekân’ seminerin ardından İslami hassasiyet sahibi bazı katılımcılar da tepkisini ortaya koydu. Seminerin ardından söz alan Araştırmacı Yazar Emin Güneş, böyle bir etkinliğin peygamberler ve sahabeler şehri Şanlıurfa’da yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Güneş, seminerin sonunda, ‘Ama Medine’de dans grupları için bir mekân olduğundan bahsedilmedi’ diyerek belediyelere göndermede bulundu.

Konuşmasına devam eden Güneş, “Anladığım kadarıyla Peygamberlerin ve Evliyaların şehrinde dans toplulukları için yer olmamalıdır. Bizler Kanuni Sultan Süleyman’ın Fransa’ya dansı yasakladığını söylüyoruz ama ilimizde Anadolu Ateşi dans gösterisi yapılacak. Nemrut’un bu ateşini ‘şehrin eminleri’ tutuşturuyor. Bu bizi ciddi şekilde rahatsız ediyor. Belediyeler destek vermediklerini söylüyorlar o zaman belediye logolarının afişlerde işi ne?” diye konuştu.

Çiftçi: “Destek vermedik ama izin verdik”

Verilen tepki üzerine söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, böyle bir programa herhangi bir destek vermediklerini, afişlerde bulunan belediye logosunun da kendilerinden habersiz kullanıldığını ileri sürdü.

Öte yandan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de geçtiğimiz günlerde gazetecilerle yapılan bir toplantıda söz konusu programın kendisine hatırlatılması üzerine, programa sponsor olmadıklarını ancak kendilerinin bu programa izin verdiklerini, bunu da ilin normalleşmesi için yaptıklarını söyleyerek ilginç bir savunmada bulunmuştu.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.