Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Saldırı emrini HDP Eyyübiye İlçe başkanı vermiş!..
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Saldırı emrini HDP Eyyübiye İlçe başkanı vermiş!..

Gündem

AK Parti Eyübiye ilçe binası ile Akabe askeri lojmanlarına PKK saldırılarının talimatını HDP ilçe Eyyübiye İlçe başkanı Hasan Durbin'in verdiği ortaya çıktı.

28 Ağustos’ta Şanlıurfa Eyübiye’de AK Parti ilçe binası ile Akabe askeri lojmanlarına eşzamanlı saldırı düzenledi. Teröristlerden ikisi olayın ardından yakalandı. Devam eden operasyonlarda bu şahıslarla bağlantılı 4 kişi daha gözaltına alınmış toplam 6 terör örgütü mensubu tutuklanmıştı. Ancak bu saldırılarla birlikte Balıklıgöl Devlet Hastanesi çıkışında iki polisi şehit eden cani yakalanamamıştı.
SURİYELİ KILIĞINA GİRDİ

Son operasyonda Şanlıurfa canisi olarak tanımlanan Erdal Dağhan da yakalandı. Suruç’ta yapılan operasyonda yakalandığında Dağhan’ın kendine Suriyeli süsü vermeye çalıştığı da ortaya çıktı. Operasyonda saldırı emri veren kişi de ortaya çıkarıldı. Bu kişi HDP Eyübiye İlçe Başkanı Hasan Durbin. Durbin foyasının açığa çıkmasının ardından firar etti. Polis her yerde Durbin'i arıyor.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ


Bizzat tetik çeken bu örgüt mensubuna yardım yataklık yapan F.Y M.T T.Y H.D. isimli örgüt mensubu şahıslar da gözaltına alındı. Bu şahısların ifadelerinin alınmasına başlandı. Erdal Dağhan işledikleri suçları itiraf etti. Dağhan’ın genelinde terör örgütünün yapılanmaları ve faaliyetleri ile ilgili çok önemli bilgiler verdiği öğrenildi. Polis yetkilileri, operasyonlara devam edileceği belirtildi.

Kaynak: haber7


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.