Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Okul dönüştürmeleri Lösemili öğrenciyi de mağdur etti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Okul dönüştürmeleri Lösemili öğrenciyi de mağdur etti

Gündem

Şanlıurfa'da okul dönüştürme projesi kapsamında okulları ortaokula dönüştüğü için uzak bir okula gitmesi gereken Lösemi hastası minik Zehra'nın annesi, yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını istedi.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Müslüm Gülel İlköğretim Okulunun dönüştürme projesi kapsamında ortaokula dönüşmesi hem öğrencileri hem de öğrenci velilerini mağdur ediyor. Okulları ortaokula dönüşen öğrenciler, yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Akşemsettin ilköğretim okuluna gitmek zorunda kaldı.

Okulun çok uzak olduğunu ileri süren mahalleli çeşitli şekillerde seslerini duyurmaya çalışsa da sorunlarına herhangi bir çözüm bulunmuş değil. Özellikle bu öğrencilerin içerisinde lösemi hastası olan bir öğrencinin annesi hasta kızının uzak okula gönderilmesinin kendilerini çok mağdur ettiğini söyledi.

Lösemi hastası kızının daha yeni iyileştiğini belirten anne Zehra Kaya, “Lösemi hastası bir kızım var ve bu okula gidiyordu. Tedavisi daha yeni bitti. Şimdi bu uzak okula kızımı nasıl göndereyim. Önümüz kıştır soğuk olacak ne yapacağız. Durumumuz da yok ki servis tutalım. Sorunumuzun giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Uzaktaki okula gitmek istemediğini söyleyen lösemi hastası küçük öğrenci Derya Kaya ise lösemi hastası olduğu için uzak okula gidemeyeceğini annesinin de servis tutacak parası olmadığını söyledi.

(Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)

.







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.