Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Malatya'da 'Yaşayan Kur'an Hz. Peygamber' konulu konferans
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Malatya'da 'Yaşayan Kur'an Hz. Peygamber' konulu konferans

Gündem

Malatya'da Öğ-Der, Din-Bir-Der ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından 'Yaşayan Kur'an Hz. Peygamber (s.a.v)' konulu konferans düzenlendi.

Malatya’da Öğ-Der, Din-Bir-Der ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından, konuşmacı olarak konuşmacı Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın katıldığı ‘Yaşayan Kur’an Hz. Peygamber (s.a.v)’ konulu konferans düzenlendi.

Program Kenan Derman tarafından okunan Kur’an-I Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Siyer Araştırmaları Vakfı yetkililerinden Muhammed Emin Yıldırım Hoca konuşmasını yapmak üzere mikrofona geldi.

Konuşmasına Allah Resulunün (sav) yaşayan Kur’an olduğunu ve hayatıyla bunu bize gösterdiğini belirterek başlayan Yıldırım Hoca: ‘‘ Allah Rasulü’nün görevi sadece tebliğ değildi. Tebliğ onun görevlerinden bir tanesiydi. Ama bir görevi daha vardı ki o da tebyindir. Getirdiği vahyi açıklama gibi bir görevi de vardı. Tebyinin ardından farklı bir görevi daha vardı k i o da te’alimdir. Bir görevi de davetti. Allah Resulu (sav) davet gibi bir görevin de sahibidir. Bir diğer görevi de tezkiyedir. Müminler için temizleyicidir. Temizlenmeleri için dua dua yakarandır. Bütün bu görevleri biz Kur’an’dan biliyoruz ve bu görevleri de anlamak için ‘Yaşayan Kur’an Hz. Peygamber (sav.) diyoruz.’’ diye belirtti.

Allah Resulünün merhameti île ilgili mesajını vermek istediğini belirten Yıldırım Hoca: ‘‘ Resulullah’ın (sav) insanlarla, dorstlarıyla, eşleriyle hatta hayvanlara karşı merhamet ve şefkati çok büyüktür. Allah Resulü onlarca alanda belki yüzlerce alanda merhamet timsali olduğu bilinmektedir ’’ şeklinde konuştu.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın da programda yaptığı teşekkür konuşmasın da şunlara dikkat çekti: ‘‘ Sünnet-i seniyyeye ittiba noktasında Kur’an nizamının hakim olması gayesi ile, sünnetin bir kısmıyla değil tamamına, yani ahlakta, maneviyatta, ekonomide, ilimde eğitimde uymaya, şuurlu öğretmenler olarak gayret gösteriyoruz. Salih nesillerin yetiştirilmesi için gayret gösteriyoruz. Şu anki müfredatımızı İslam’a Kur’an’a uygun olarak yetiştirelim ve böylece iki cihan saadetine ulaşalım.’’ dedi.

Program Muhammed Emin Yıldırım Hocaya teşekkür plaketi verilmesinin ardından son buldu. ( M.Ali Batı/ İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.