Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
‘İnsanlık İçin Hayırlı Ümmet’ Paneli
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

‘İnsanlık İçin Hayırlı Ümmet’ Paneli

Gündem

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Yüzakı Derneği ve Altınoluk Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği "İnsanlık için Hayırlı Ümmet " adlı paneli gerçekleştirildi.


Büyükşehir Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşmacılar davetlilere “Hayırlı Ümmet”i anlattı.

Oturum başkanlığını Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren'in yaptığı panelde Altınoluk Dergisi İmtiyaz Sahibi Abdullah Sert, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ve Prof. Dr. İrfan Gündüz konuşmacı olarak yer aldı. Kur’ân’ı Kerim’de geçen “Vasat ümmet” ve “Şahit ümmet” kavramları üzerinde duran Abdullah Sert ise, Ümmetin birlik beraberlik içinde, denge unsuru ve odak merkezi olmasının altını çizdi.

Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ise yaptığı konuşmada, ümmetin “sünnet” üzerine bina edilmesi noktasında önemli tespitlerde bulundu. Ümmetin manevi şahsiyetine leke getirmemesi gerektiğinin altını çizen Çakan, bu konuda her ferdin hassasiyet sahibi olması gerektiğini hatırlattı.

Son bölümde ise Prof. Dr. İrfan Gündüz vakfiyelerden yola çıkarak nasıl bir merhamet medeniyeti olduğumuzu çeşitli örneklerle dile getirdi. Dedelerimizin sosyal hayatta hangi alanda sıkıntı varsa o alanda parti değil vakıf kurmak için dertlendiğini ve harekete geçtiğini ifade etti.

"İnsanlık için Hayırlı Ümmet " adlı panel, İstanbul Ayasofya Tasavvuf Musiki Grubunun konseriyle son bulurken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı düzenlenen panelden dolayı konuşmacılara teşekkür etti.

 Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından panele katılan davetlilere lokum, hurma ve su ikram edildi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.