Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Fırıncı: Hürriyet mücadelesinin ilk adımı Mardin’de atıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Fırıncı: Hürriyet mücadelesinin ilk adımı Mardin’de atıldı

Gündem

Mardin’de düzenlenen Bölgesel ve Küresel Barış İçin İman ve Hürriyet Sempozyumu’na katılan Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı, hürriyet mücadelesinin ilk adımının Mardin’de atıldığını aktardı.

Mardin Artuklu Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Bölgesel ve Küresel Barış İçin İman ve Hürriyet Sempozyumu başladı. Artuklu Üniversitesi Konferans salonunda yapılan ve 3 gün devm edecek sempozyumda 36 bilim adamı ile akademisyen tebliğ sunacak.

“Hürriyet mücadelesinin ilk adımı Mardin’de atıldı”

Sempozyuma katılan Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı, İLKHA’ya konuştu. Fırıncı, Cuma namazı çıkışında bir vatandaşın Üstad Bediüzzaman’a ilk kelepçenin Mardin’de vurulduğunu, inşallah son kelepçenin burada çürüyeceğini söylediğini ve bu sözü burada tekrarlamak istediğini dile getirdi. Mardin’in hürriyet mücadelesinin ilk adımın atıldığı yer olduğunu vurgulayan Fırıncı, Mardin’in bütün dinlerin bir arada yaşanabileceğini gösterdiğini ifade etti.

“Hürriyet anlaşılsa barış kendiliğinden vücuda gelir”

İman ve Hürriyet Sempozyumu’nun Mardin’de düzenlenmesinin sevk-i rabbani olduğunu belirten Fırıncı, hürriyet meselesinin anlaşılması durumunda barışın kendiliğinden vücuda geleceğini vurguladı.

“Hürriyetsiz iman imansız hürriyet olamaz”

Bölgesel ve Küresel Barış İçin İman ve Hürriyet Sempozyumu’nun sadece Mardin’i değil tüm İslam âlemini yakından ilgilendirdiğini kaydeden Akademisyen Necat İzgi, “Bu sempozyumun hürriyetsiz iman imansız hürriyet olmayacağını ortaya koyacağına inanıyorum. İslam âleminde kanayan bir yara var. Kardeşkanı akıyor. Bugün burada konuşulanlar bu salondan taşarak Ortadoğu’ya ulaşacak ve kardeşkanının duracağının ümidini taşıyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.