Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Ezidi mülteciler yardım bekliyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Ezidi mülteciler yardım bekliyor

Gündem

IŞİD saldırılarından kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesine sığınan Ezidi mülteciler kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye topraklarına Viranşehir’e bağlı köylere gelen Ezidi mülteci sayısı 325 kişi olduğu öğrenildi.
 

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun oluşturduğu bir heyet, IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye‘ye sığınan Ezidi mülteciler ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi aldı.
 

Viranşehir'e bağlı Burç köyüne giden yardım heyetini köy muhtarı İbrahim Burç karşıladı. Suriye üzerinden Irak'tan gelen Burç köyünde 40 kişiden oluşan 7 aile barınıyor.
 

Yardım heyeti Buca Köyünü ve Kerme Köyünü ziyaret ederek, buradaki mültecilerin ihtiyaçları tespit etti.
 

IŞİD’ten kaçarak Irak üzerinden Türkiye topraklarına geldiklerini söyleyen ismini vermek istemeyen mülteci bir bayan, “Yedi tane kardeşim Şengal’de kaldı. Biz her şeyimizi orada bırakıp kaçtık. Ancak çocuklarımızı alabildik. Akrabalarımız da orada mahsur kalmış, oradan çıkamıyorlar. Onlar orada aç ve susuz bir şekilde kendilerine yardım yapılmasını bekliyorlar. “ dedi.
 

İnsani yardım Platformunun yaptıkları ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür eden Buca Köyünün Muhtarı Özcan Göven, “İsteğimiz yardım kuruluşlarının savaştan kaçan bu insanlara yardım etmeleridir. Ezidi muhtarları olarak Viranşehir Kaymakamıyla da görüştük. Yardım edeceklerini söylediler ama, hiçbir yardım gelmedi. Biz kendi imkanlarımızla bu insanlara yardım etmeye çalışıyoruz ama yetersiz kalıyor.” Şeklinde konuştu.
 

Kendi imkanlarıyla kamp kurmaya çalıştıklarını ifade eden Göven, “Biz köylülerle beraber Yaprak Bağ denilen yerde bin kişilik kamp kurmaya çalışıyoruz. Ama bu yükü kaldırmaya gücümüz yetmiyor. Biz bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.