Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Doğru Medya Grubundan Gazetecilere Yapılan Saldırıya Kınama
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Doğru Medya Grubundan Gazetecilere Yapılan Saldırıya Kınama

Gündem

Şanlıurfa'da önce hastane önünde iki grup arasında kalan Demirören Haber Ajansı muhabirinin saldırıya maruz kalmasından bir gün sonra İlke Haber Ajansı muhabirinin de saldırıya uğramasına Doğru Medya Grubu il temsilcisi Osman Gülebak'tan kınama geldi.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Doğru Medya Grubu Şanlıurfa temsilcisi Gülebak, basın mensuplarının görevlerini daha güvenilir bir ortamda ifa etmeleri için yetkilileri sorumluluk almaya ve duyarlı olmaya davet ettiklerini belirtti. İŞTE O AÇIKLAMA:
HERKESİ SORUMLULUK ALMAYA VE DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü üzerinden daha birkaç gün geçmemişken iki ayrı noktada, basın mensuplarına saldırlar oldu. Birkaç gün önce Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri hastane önünde kavga eden tarafların saldırısına uğrarken, dün de İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirleri görevini yapmaya çalışırken bir market yetkilisi tarafından tehdit ve engellemelerle karşılaştı.
Tüm bu yaşananlar kamuoyunu bilgilendirme gibi önemli bir vazifeyi yerine getirmeye çalışan basın mensuplarının, görevlerini yaparken can güvenliği noktasında ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldıkları görülüyor. Bu çirkin saldırılara gerekli cezaların verilmemesi nedeniyle birçok basın mensubu arkadaşımız, 'saldırıya uğrarım' endişesiyle habere gitme konusunda ciddi tereddütler yaşıyor. 
Başta sağlık ve eğitim olmak üzere diğer alanların çalışanlarına yapılan saldırılar karşısında kamuoyunda ciddi tepkiler oluşurken basın mensuplarına yapılan saldırıların cılız açıklamalarla geçiştirilmesi kabul edilecek bir durum değildir.
Ayrıca her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde yapılan programlarda, basın mensuplarının yaşadıkları sorun ve sıkıntılarının masaya yatırılması gerekirken, bu konuların yeterince gündem edilmemesi basın mensuplarının sorunlarını çözmediği gibi bu sorunlara yeni saldırılar eklemektedir. Saldırılar karşısında yayımlanan kınamaların ise ciddi bir etkisinin olmadığı bilinmelidir.
Bu anlamda basın mensuplarının görevlerini daha güvenilir bir ortamda ifa etmeleri için başta ilimiz yetkilileri, basın cemiyetleri olmak üzere herkesi sorumluluk almaya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. 
Bu suçun bir daha işlenmemesi için bu suçu işlemiş olanlar hakkında gerekli adli işlemlerin yapılması gerektiğini ifade ediyoruz.
Bu vesileyle saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşlarımıza ve kurumlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, basına yönelik şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz…
DOĞRU MEDYA GRUBU ŞANLIURFA TEMSİLCİSİ OSMAN GÜLEBAK


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.